KOMŠIĆ PAPI FRANJI URUČIO RIJEDAK I VRIJEDAN POKLON: U privatnom razgovoru dotakli su se problema u BiH, ali i univerzalnih vrijednosti!

Autor: L.B.

Na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, Papa Franjo je u Vatikanu primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Predsjedavajući Komšić i Sveti otac vodili su privatni razgovor u Papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao Papu Franju s posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini.

Komšić i Papa Franjo su se u srdačnom razgovoru, dotakli i problema s kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prvenstveno s odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena. Posebno su u privatnom razgovoru govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti.

Komšić bogato darivao Papu

Po završetku posjete Palači, Komšić je Papi Franji uručio poklon, a radi se o vrijednom izdanju knjige Bosansko Kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Željko Komšić se nakon sastanka sa Papom Franjom sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose sa državama. Nadbiskup je u razgovoru sa Komšićem potcrtao ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao nezavisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Gallagher se interesovao i za sigurnosno-politicku situaciju u BiH, kao i odnosu susjednih, i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u BiH.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.