fbpx
FOTO: Guliver image/ilustracija, editor

‘KOMŠIĆ JE ZADNJA OSOBA KOJA MOŽE GOVORITI O PRAVIMA HRVATA!’ Raguž bez rezerve napao HDZ: ‘Pa oni žive od neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH’

Autor: Dnevno.hr

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke iz BiH. Govorio je o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te o skorašnjim izborima koji se tamo održavaju.

“Hrvatski narod u BiH je neravnopravan, gaze nam se ljudska, građanska, politička prava, ukrali su nam medije, uništili gospodarstvo. Mi u BiH na HRT gledamo kao na našu televiziju. Bakir Izetbegović je personifikacija svega što se Hrvatima događa u BiH”, rekao je Slaven Raguž komentirajući emisiju Nedjeljom u dva u kojoj je prije tri godine gostovao Izetbegović naglasivši kako mu neće dopustiti da kreira neku svoju povijest.

“On govori o tisućama branitelja Armije BiH koji su ginuli za Hrvatsku, a 27 oficira BiH sudjelovalo je u agresiji na Republiku Hrvatsku”, istaknuo je.


HDZ je lijeva stranka

Raguž kako je “desnije od HDZ-a” jer, kaže, HDZ je lijevo orijentirana stranka u BiH. O životu u Mostaru kaže kako je prelijep i kako je taj grad žrtva međunarodnih tortura, priglupih nametanja rashodovanih političara iz Austrije, Njemačke, Slovenije, koji su izmišljali razne zakone koji su išli na štetu Hrvata.

Rekao je i da BiH nije i nema odlike suverene države, iako one na papiru postoje.

“I misao visokog predstavnika jača je od ustava BiH. OHR je nametnuo 589 raznih izmjena zakona, od kojih je više od 300 išlo na štetu Hrvata” , kazao je Raguž naglasivši kako je politika međunarodne zajednice porazna.

Kaže kako mu kao Hrvatu i političkoj osobi u Mostaru nedostaje sve, jer ne može birati svoje predstavnike, a za Mostar je rekao da je postao političko-marketinška paradigma u BiH.

“Mostar je jedina višenacionalna administrativna jedinica u BiH koja u potpunosti funkcionira, a to je i recept za BiH”, smatra Raguž.

“Nijedan član Hrvatske republikanske stranke (HRS) ne živi od politike, već se time bave zbog želje da mijenjaju društvo u kojem žive. Dvije su opcije – asimilirati se ili odseliti, a mi smo odabrali treću opciju – boriti se”, rekao je napomenuvši kako je više vjere i nade bilo u i nakon Domovinskog rata nego danas i kako je primarni cilj HRS-a vratiti čovjeku dostojanstvo čovjeku u BiH, da bude jednak pred zakonom.
“U Hrvatskoj postoji privid pravne države, a mi nemamo ni privida, kazao je.

‘Biti će lakše pokrasti izbore nego prije’

Što se tiče izbornog procesa u BiH, kaže da je takav da će vladajućima biti lakše pokrasti izbore nego prije, a krađu će, kaže, spriječiti.

Ustvrdio je da je izborni proces unazađen zahvaljujući međunarodnoj zajednici, čiji pripadnici “nemaju blage veze gdje su došli”.
“Za gaženje prava Hrvata kriva je prije svega međunarodna zajednica, institucija OHR-a koja je još početkom 2000-ih počela s dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH”, istaknuo je podsjećajući na slučajeve Hercegovačke banke i televizije Erotel.

Upozorio je i kako odgovornost imaju i politički Hrvati koji djeluju u BiH.

“Od 2014. Hrvati obnašaju najviše pozicije u BiH, na svim ključnim mjestima – financije, pravosuđe, ministarstvo prometa, a te funkcije mogu postati instrument promjene u BiH”, ističe.

O Željku Komšiću je rekao da je zadnja osoba koja može govoriti o pravima Hrvata, jer uzurpira hrvatsko mjesto u predsjedništvu, izjavivši i da je “Željko Komšić ništa bez Dragana Čovića, a Dragan Čović ništa bez Željka Komšića te da su oni kao jin i jang”.

“HDZ živi od neravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, a HRS živi da tu neravnopravnost riješi”, rekao je.

Na pitanje računa li na glasove Bošnjaka, odgovorio je negativno te istaknuo da se bori prije svega za prava Hrvata u BiH, a tek onda za čovjeka.

“Građanska država u BiH jednaka je radikalno bošnjačkoj državi. Izborni zakon je kozmetika, potrebno ga je mijenjati, BiH trebaju ustavne promjene”, poručuje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.