screenshot HRT

Zašto Branka Slavica s HRT-a niti jednom nije komentirala Kolindin posjet Americi!?

Autor: I. Dilač

Primjerice, za vrijeme službenog posjeta bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića u svibnju 2014. godine Sjedinjenim Američkim Državama, za kojeg su mnogi ocijenili da je bio niš'koristan i da se radilo o njegovu izletu 'preko bare', HRT je svojoj dopisnici Branki Slavici morao platiti povratnu avionsku kartu na relaciji Washington - Houston, kao i smještaj u najvećem teksaškom gradu, i dnevnice, ali je zato ona iscrpno komentirala ciljeve njegova posjeta.Dakle, ako je dopisnica HRT-a iz Washingtona 2014. godine išla za Josipovićem u Houston, i komentirala svaku stopu njegova službenog puta, zašto niti jednom nije prokomentirala službeni boravak aktualne predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, za koji ona tvrdi da je bio iznimno važan.

Iako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu 7. siječnja ove godine završila svoj tajanstveni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, kako stoji na stranicama Ureda predsjednice, o karakteru i programu posjeta, još uvijek se malo toga zna, jer su do sada, izlazile samo tek šture informacije. Podsjetimo predsjednica je u posjet Americi išla pred Novu godinu, a trebala se vratiti 5. siječnja ali je taj posjet, koji je i zbog svoje tajnovitosti izazvao veliki interes javnosti, bio produžen za još dva dana. Zbog tog posjeta, za koji se još uvijek ne zna je li bio službeni ili pak privatni, predsjednica Kolinda zaradila je i nekoliko prijava Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa a šefica toga Povjerenstva Dalija Orešković za Hinu je izjavila da okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije razvidno radi li se o privatnom ili službenom putovanju. Nedoumice oko njezina posjeta produbila je i sama predsjednica svojim, pomalo čudnim, javljanjima s ulica Washingtona i s vanjske strane ograde Bijele kuće. O tome je naš portal izvjestio nekoliko puta.
Kovač budi sumnje
A izjava bivšeg HDZ-ova ministra vanjskih poslova Mire Kovača o samom karakteru Kolindina puta u Ameriku, dolila je još malo ulja na vatru i izazvala daljnje nedoumice u hrvatskoj javnosti. Naime Miro Kovač komentirajući  predsjedničin posjet SAD-u rekao je kako je uvjeren da će predsjednica javnosti pojasniti s kim je sve tamo razgovarala.  Kovač je rekao i kako predsjedničin posjet nije službeni. “Nije to službeni posjet. Ima raznih posjeta. Ovisi kako to karakterizirate. Ima tu stupnjeva dilomacije: privatni, radni, službeni i državni”, rekao je Kovač. Na kraju je konstatirao da je to “privatni posjet sa službenim kontaktima.” No, iz Ureda predsjdnice su izvjestili da Kolinda Grabar Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. I sama predsjednica je u intervju za HRT, kada se nalazila  ispred Bijele kuće naglasila je da je u SAD-u u službenom posjetu i da nema ništa tajnovito o tome. Dakle, ako se doista radi o službenom posjetu, a ne kako tvrdi bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miro Kovač da je riječ o privatnom posjetu sa službenim kontaktima, postavlja se sasvim logično pitanje – zašto Branka Slavica dopisnica HRT-a iz Washingtona niti jednom nije komentirala Kolindin posjet Americi!?

Logično je da dopisnica HRT-a Branka Slavica komentira službeni posjet  predsjednice RH  Americi

Primjerice, za vrijeme posjeta bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića u svibnju 2014. godine  Sjedinjenim Američkim Državama, za kojeg su mnogi ocijenili da je bio niš’koristan, te da se tu radilo o njegovu izletu ‘preko bare’, HRT je svojoj dopisnici Branki Slavici  morao platiti  povratnu avionsku kartu na relaciji Washington – Houston, kao i smještaj u najvećem teksaškom gradu i dnevnice,ali je zato ona iscrpno komentirala značaj i ciljeve njegova posjeta. Dakle, ako je dopisnica HRT-a iz Washingtona 2014. godine išla za Josipovićem u Houston, i komentirala svaku stopu njegova službenog puta, zašto  niti jednom nije prokomentirala  službeni boravak  aktualne predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, za koji ona tvrdi da je bio iznimno važan. No, i logično je  da dopisnica HRT-a ne samo izvještava nego i komentira, pa ako treba, i pojašnjava detalje službenog posjeta predsjednice RH SAD-u.  Uostalom,  to je redovito, do sada činila kada u službeni posjet SAD-u dođu naši najveći državni dužnosnici, ali i oni nešto nižeg ranga.

Autor:I. Dilač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.