screenshot

UZALUD VAM MRŽNJA: HOS je jedna od najčasnijih postrojbi iz Domovinskog rata!

Autor: Krešimir Vrpka, dragovoljac Domovinskog rata

Ako vam je sve hrvatsko tako mrsko zašto se ne odreknete i hrvatske kune koje tako izdašno primate, valute kojoj je ime dao dr. Ante Pavelić.

Gospodine Bajto. Ne mogu se oteti dojmu da je vama i vašem portalu mrsko i slovo H u nazivu Hrvatska. To mogu zaključiti i po samom odabiru domene portala portalnovosti.com, jer je očito da je spomenutom portalu bilo ispod časti uzeti hrvatsku domenu s oznakom hr , iako Vam je sjedište u glavnom gradu Hrvatske samostalne države i uredno primate stotine tisuća kuna potpora iz državnog proračuna RH da bi vi i slični vama pljuvali na sve što nosi predznak Hrvatska.

Postrojbe HOS-a su zacijelo jedna od najčasnijih postrojbi proisteklih iz Domovinskog rata. Da, na rukavu su nosili oznaku na kojoj je pisalo ZA DOM SPREMNI i neka su. Koji Hrvat u Domovinskom ratu nije bio za dom spreman, osim onih koji Hrvatsku nisu ni željeli pa su napustili Sabor RH kada se je izglasavala samostalnost naše domovine? I ja sam bio za dom spreman. Priključio sam se kao dragovoljac legendarnoj 1. Brigadi „Tigrovi“ kako bih obranio svoju domovinu od brutalne agresije koju su proveli domaći četnici potpomognuti takozvanom JNA sa istom onom crvenom zvijezdom na čelu, tenkovima, topovima i avionima koju tako ponosno nosite slaveći jedan od četničkih zločina u Srbu i okolici na spomen području koje nema čak ni građevinsku dozvolu.

Isti ti pripadnici HOS-a izvlačeći civile iz okupiranog Vukovara hodali su i ginuli jedan za drugim u koloni smrti kroz minsko polje, jer nisu željeli da i jedan civil strada u izvlačenju kroz polja, kukuruzišta natrpana tenkovima, topovima i okupatorskim vojnicima željnih krvi, i nisu pitali je li koji od tih civila Srbin, Hrvat, Nijemac ili Rusin. Postavljam pitanje: Koliko je pripadnika HOS-a optuženo ili osuđeno za ratni zločin počinjen za vrijeme Domovinskog rata?? Ja ću vam odgovoriti: NITI JEDAN..!! ! Samo zbog te činjenice pripadnici te časne postrojbe zaslužuju da im se javno ispričate. Je li koji pripadnik HOS-a stavio grb bivše NDH na svoju kapu ili nije manje je bitno, bitno je tko je tu i takvu kapu nosio i kako se ophodio u Domovinskom ratu..

Postavljam Vam pitanje: kako su se ophodili pripadnici okupatorske velikosrpske armade koji su nosili kokarde na čelu, pa i one koji su bili takozvani antifašisti sa crvenim zvijezdama? To smo jako dobro vidjeli kada su raketirali bolnice, rušili naše svetinje, domove, poubijali ranjene na Ovčari, a za mnogima se još traga kako bi im supruge, majke, braća i djeca imali gdje svijeću zapaliti. S kojim pravom napadate časnu postrojbu HOS-a i njene zapovjednike?? Pitate se ima li ustaša toliko godina nakon 2.svjetskog rata? Pitam ja Vas ima li četnika toliko godina nakon drugog svjetskog rata? Ako se netko naziva četničkim vojvodom, ako se rahabilitira Draža Mihajlović, ako postoji registrirani četnički pokret u Srbiji, onda je jasno da ima i sve dok je tako biti će ljudi koji su za dom spremni ma što Vi napisali, jer nema ništa svetije od obrane svoga doma, svoje domovine, svoje vjere i obitelji. To što se Vi ne možete pomiriti s činjenicom da Jugoslavije više nema, da je Srbija izgubila rat koji je imao za cilj stvaranje neke velike Srbije, tu Vam ne mogu pomoći. Mogu vam samo preporučiti da vi, vaš glavni urednik i glavni čovjek vašeg portala Milorad Pupovac više poradite na zajedništvu o kojem toliko blebećete i da konačno prihvatite Hrvatsku kao državu u kojoj živite, od koje primate bez imalo predrasuda svaku kunu kojoj je budimo iskreni osobno dr. Ante Pavelić dao naziv. Pa ako vam je sve hrvatsko toliko mrsko, onda vam neće biti teško odreći se i hrvatske kune.

Bez zle namjere

Krešimir Vrpka, dragovoljac Domovinskog rata




Autor:Krešimir Vrpka, dragovoljac Domovinskog rata
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.