Uskoro bi i četnički vojvoda Vojislav Šešelj mogao biti kandidat za gradonačelnika Kavlovca, Kavlobaga ili Vivovitice!

Autor: Marko Matić

Svojim skandaloznim potezima i odlukama kao što je nasilna ćirilizacija svetog hrvatskog grada Vukovara, Milanovićeva Vlada ohrabruju i bivše oficire srpske vojske da se kandidiraju za najviše funkcije na lokalnimm izborima,kako bi u miru dobili sve ono što vojnom agresijom na našu zemlju nisu uspjeli

Sigurno se, na 35 godina osuđeni, ratni zločinac Milan Martić, bivši vođa nekadašnje fantomske tvorevine 'SAO Krajine', sada lupa po glavi i u svojoj ćeliji grize j…, kad čuje da je njegov 'ratni drug' Nikola Lončar u vrijeme Domovinskog rata bio major srpske vojske a danas je u prilici postati prvi zamjenik Daria Šimića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Knina, kojeg podržava Milanovićev SDP.

A kada bi Dario Šimić kojim slučajem postao kninski gradonačelnik, sistemom automatizma koji dopušta zakon, na mjesto gradonačelnika može doći i njegov prvi zamjenik, spomenuti Nikola Lončar, što je u hrvatskoj javnosti izazvalo velike reakcije i otvoreno zgražanje, a o čemu je detaljno pisao naš portal Dnevno.hr.

Zamislite samo situaciju da SDP-ov favorit Šimić kojim slučajem pobjedi na izborima i sistemom automatizma na mjesto gradonačelnika zasjedne bivši major agresorske vojske Lončar, čiji zapovjednik Milan Martić izdržava zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, a i zbog toga, što je upravo iz Knina, naredio granatiranje Zagreba, poslije oslobađanja zapadne Slavonije u blistavoj vojno redarstvenoj akciji 'Bljesak'.

Inače, Lončar se u Knin vratio s obitelji 2002. godine iz Beograda, nakon što je dobio posao. Što se njegove kandidature za Šimićeva zamjenika tiče, bivši major Martićeve zločinačke vojske , u tome ne vidi ništa sporno. Ne želi se opravdavati, jer, kaže da nema zbog čega i komu. 'Imao sam čin majora vojske SAO Krajine, bio sam mobiliziran, što sam rekao na sučeljavanju, a jesam li aboliran, zašto i kada, ne znam, jer o tome nikad nisam obaviješten. Kninjanin sam, rođen u tom gradu, u njemu sam živio, radio i u njega sam 1999. godine, bez ikakvih problema, prvi put došao nakon izbjeglištva' , objašnjava u medijima Nikola Lončar.

Sada je. nakon svega u Lončaru buknula velika ljubav prema svom rodnom gradu iz kojeg je pobjegao u odori majora okupatorske vojske tzv. SAO Krajine, a danas bi želio postati njegovim gradonačelnikom. Kako se, nakon svega, Lončar ima obraza kandidirati za zamjenika odnosno, što je još skarednije, potencijalnog gradonačelnika svetog Hrvatskog grada, kojeg je njegova okupatorska vojska čiji je on bio major, držala pod okupacijom sve do oslobodilačke vojno redarstvene akcije Oluja.

No, nije ovdje problem bivši Martićev major, ovdje je skandalozna činjenica da Milanovićev SDP na ovim lokalnim izborima,daje potporu upravo takvim ljudima, čime, na žalost, još jednom na djelu pokazuju da je njima interes Hrvatske i hrvatskih građana zadnja rupa na svirali. Svojim skandaloznim potezima i odlukama kao što je nasilna ćirilizacija svetog hrvatskog grada Vukovara, Milanovićeva Vlada ohrabruju bivše oficire srpske vojske da se kandidiraju za najviše funkcije na lokalnim izborima, kako bi u miru dobili ono što agresijom na našu zemlju nisu uspjeli.

Tko zna, možda će jednog dana i četnički vojvoda Vojislav Šešelj, ako ikada napusti haaški zatvor, imati ambicije, da se, kao primjerice Nikola Lisičar, kandidira za mjesto gradonačelnika Kavlovca, Kavlobaga, ili Vivovitice.




Autor:Marko Matić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.