Prisavlje po čudnim kriterijima: VRAĆA LI SE HELENA KRMPOTIĆ NA HTV?

Autor: I.Babić

Hoće li novi vladari Prisavlja, bivše Radmanove kratkovidnice imati hrabrosti vratiti na "male ekrane" Helenu Krmpotić, i u kojoj ulozi?

Vlatka Pokos vraća se na HRT. Strašna stvar! Koga ta vijest uopće zanima kao da je i prije nisu mogli vratiti, ako su htjeli. Kome se to Vlatka tako politički zamjerila da je nije bilo na kratkovidnici? Bila ova, bila ona voditeljica zabavnih programa ništa u našoj politici i društvenom životu se neće zbog toga promjeniti. No principi bi trebali biti zanimljivi, pa se ovih dana postavlja i jedno zanimljivije pitanje: Hoće li novi vladari Prisavlja, bivše Radmanove kratkovidnice imati hrabrosti vratiti na “male ekrane” Helenu Krmpotić, i u kojoj ulozi?
Poznato je kako je ova novinarka maknuta s HTV zahvaljujući udbaškim preslagivanjima na HTV u režiji sada već bivše uprave. Nakon svega ostaje pitanje da li su njihovi obavještajno interesni kadrovi konačno udaljeni s kratkovidnice ili još uvijek na skrivećki kadroviraju podobne i poslušne, te poput krakove hobotnice i dalje se ne namjeravaju povući iz Katedrale hrvatskog duha, te čekati neka bolja vremena, a do tada sigurno bacati pijesak u getribu.

Prisavlje po čudnim kriterijima

Mnogi kažu kako bi politički britka Helena bila Bogom data za političke magazine i da bi otvoreno “bez dlake na jeziku” prozivala razne političke mešetare, uhljebe i ostale političke ljigavce, koje se malo tko od urednika usuditi primiti u svoje objektive i obraditi britko, onako kako Bog zapovijeda. Ovih dana na fejsu Helena je prokomentirala i Šešeljevu hašku presudu, te ošinula i po hrvatskoj diplomaciji.

-Zašto je oslobađajuća presuda Šešelju usko vezana uz hrvatsku diplomaciju i vanjsku politiku? Da bi to razumjeli morate shvatiti kako zadnjih 20-tak godina u tim krugovima imamo isključivo Jugoslavene i ljude koji rade protiv interesa Hrvatske, točnije za interes srpske strane. Njihovo nečinjenje, i to višegodišnje, rezultat je oslobađajuće presude ratnom huškaču i zločincu Vojislavu Šešelju.

Bude u zaleđu Mesića i Josipovića

I dok u Haagu svaki dan sjede djelatnici srpskog veleposlanstva i agitiraju za svoj narod i interese, mi dopuštamo da nam po konzulatima i ambasadama sjede potpuno nekompetentni ljudi koji Hrvatsku nisu ni željeli. O sramoti koju nazivamo vanjska politika možemo krenuti od Bude Lončara, koji je u ministarstvu vanjskih poslova iskadrovirao sve do čistačice. On je, kao jugoslavenski ministar vanjskih poslova, izglasao UN-ov embargo za Hrvatsku, a odnosio se na zabranu kupovine oružja na početku agresije na Hrvatsku. Danas Budo Lončar sjedi u Mesićevom uredu, donedavno je primao plaću savjetnika bivšeg predsjednika a i ugledni je građanin ove zemlje.

Nije, primjerice, optužen i osuđen za veleizdaju Hrvatske, što doista i jest učinio u presudnom trenutku i dozvolio pokolj tisuća i tisuća nevinih ljudi. A onda je dovoljno samo jednom pročitati izjave uvaženoga profesora sa sveučilišta Yale, Mirjana Damaške, da vam bude kristalno jasno kako tužba protiv Srbije za genocid nije slučajno izmijenjena, a onda je jasna i sramotna presuda međunarodnog suda pravde prema kojoj genocida u Hrvatskoj nije bilo“, zaključuje na fejsu britka i neustrašiva Helena.
Kako bi to bila dobra voditeljica nekog od političkih magazina. Ali da li novoj HDZ dalekovidnici trebaju urednički kapaciteti poput Helene Krmpotić? To će se tek uskoro vidjeti tko istinski i kako kadrovira Prisavlje. Da li po bakama i stričevima, političkoj podobnosti ili nekim drugim svim tim čudnim isključivostima, ali samo ne onim strukovnim?




Helena Krmpotic o Budi Loncaru

Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.