Goran Kovacic/PIXSELL

Pada Rijeka, posljednji bastion komunizma u Hrvatskoj

Autor: G. Kravar

Mladi besciljno lutaju ulicama s mobitelima u ruci i love pokemone. Za to vrijeme besposleni riječki gradonačelnik svakoga dana svoje radno vrijeme provodi na terasi kafića Pomery, priča o antifašizmu i "mjerka" cice i guzice.

Vlast se u Rijeci nije promijenila od 1945. godine. Uvijek isti na vlasti, uvijek isti komunisti, koji su ovaj prelijepi grad doveli do samog ruba propasti.

Iz Rijeke je u posljednjih 25 godina iselilo oko 40 tisuća stanovnika. Najviše Hrvata, ali i drugih nacionalnosti. Put bez povratka iz “grada koji teče”, a stanovništvo uteče.

Rijeka je najskuplji grad u državi. Sve je skupo. Od komunalnih usluga, vode, struje. Grijanje je također najskuplje u Hrvatskoj, pa se mnogi Riječani zimi smrzavaju. Najveće poduzeće u ovom gradu u kojemu je na vlasti, nadajmo se ne još zadugo, SDP je Klinički bolnički centar. Rijeka živi od proračuna i od poreznih obveznika. Sakupljači boca rade 24 sata dnevno.

Funkcionira jedino javni sektor, zdravstvo, školstvo, javna uprava, policija, sudstvo, a poznato je tko to plaća.

Mladi besciljno lutaju ulicama s mobitelima u ruci i love pokemone. Za to vrijeme besposleni riječki gradonačelnik svakoga dana svoje radno vrijeme provodi na terasi kafića Pomery, priča o antifašizmu i “mjerka” cice i guzice.

Doista, ne toliko zbog ideoloških razloga, premda je i to od velike važnosti, došlo je vrijeme za promjenu vlasti u Rijeci. Jedinom gradu u kojemu su (nereformirani) komunisti na vlasti još od 1945. godine. Vrijeme je da se tom zlu, koje je poharalo ovaj prelijepi hrvatski grad stane na kraj. I da se hrvatskoj Rijeci ponovno vrati optimizam i osmjeh na lica Riječana. Pada Rijeka, posljedni bastion komunizma!




Autor:G. Kravar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.