fbpx

ONI SU KATOLICI? Ministar zdravlja Nakić ne želi zabraniti ubijanje nevine djece!

Autor: Boris Biško

Čini se kako će se pokolj najmanjih i nevinih u utrobama majki nastaviti i s novom Vladom koja se busa u prsa krščanstvom, a zapravo su daleko od Isusa.

Novi ministar zdravlja Dario Nakić gostujući na RTL televiziji dao je intervju u kojem se između ostalog dotakao abortusa i umjetne oplodnje.

Na pitanje o abortusu s osmijehom je odgovorio kako neće biti zabranjen, da to  ne bi bilo dobro. Ne znamo što je pjesnik htio reći s time ‘da to ne bi bilo dobro’, ali žalosno je gledati kako jedan ministar tako olako odgovara na to pitanje kao da ga je sram reći bilo što drugo jer se boji napada i ismijavanja takozvanih liberala, odnosno onih koji s lakoćom zagovaraju ubijanje nerođenih. Ono što je još žalosnije je to što Nakić dolazi iz stranke koja je bliska kršćanstvu, što očito nije istina. Možda samo deklarativno, u praksi su daleko od Istine.

Da vidimo što nam KKC kaže o abortusu
2270 Ljudski život mora biti cijenjen i štićen bez ograničenja od časa začeća. Ljudskom biću moraju od prvog časa postojanja biti priznata osobna prava, među kojima i nepovredivo pravo svakog nedužnog bića na život.[43]
Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih (Jr 1,5).[44] Kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, tkan u dubini zemlje (Ps 139,15).


2322 Dijete ima pravo na život od samog začeća. Izravni pobačaj, bilo da je željen kao cilj bilo kao sredstvo, je “sramotna” [77] praksa, teško protivna ćudoređu. Crkva taj prijestup protiv ljudskog života kažnjava zakonskom kaznom izopćenja.
2323 Budući da se prema ljudskom zametku od samog začeća treba ponašati kao prema osobi, treba ga štititi u njegovoj cjelovitosti, njegovati i liječiti kao svako drugo ljudsko biće.

KANONSKO PRAVO

Kan. 1398Tko sudjeluje u vršenju pobačaja, upada, ako dođe do učinka, u izopćenje unaprijed izrečeno.

Nažalost, čini se kako još nismo dobili vlast koja će zaista biti prava kršćanska opcija. Žalosno je i tužno vidjeti kako netko tko u ‘svojim rukama’ ima moć zaustaviti ubijanje nerođenih to ne čini, nego s osmijehom odgovara UBIJANJE NEROĐENIH SE NASTAVLJA.

Ministar Nakić treba znati da ima netko kome će odgovarati za ovo što nastavlja dopuštati, a to nisu hrvatski građani!
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.