screenshoot

ON TRAŽI RATNU ODŠTETU?!? ‘Kninski pljačkaš’ o kojem su brujali svi mediji opet nasrće na Hrvatsku

Autor: Snježana Vučković

Predsjednik Asocijacije izbjeglica Srba iz Hrvatske Milojko Budimir zajedno je s Aleksandrom Vučićem bio nazočan na velikoj Skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Upravo on je osoba koja najviše inzistira na činjenici kako je Srbija ta koja treba dobiti odštetu od Hrvatske, a ne obrnuto, te zaključuje kako bi Hrvatska agresoru morala isplatiti minimalno 30 milijardi eura!

No, tko je, zapravo, ovaj predsjednik izbjeglih Srba iz Hrvatske i o kakvoj je osobi riječ?

Milojko Budimir je naime poznat kao bivši kustos muzeja u Kninu i jedan od vodećih ljudi koji su za vrijeme rata u Hrvatskoj izvodili divlja arheološka iskopavanja, pri čemu su devastirali pojedini lokalitete, a materijal i dokumentacija odnijeli u nepoznatom pravcu. Istovremeno su pljačkani muzeji u Drnišu i Kninu, a raskopana je i bazilika u Uzdolju. Budimir je kao kustos znao prave vrijednosti ukradenih arheoloških predmeta, pa je tako svoju „štetu” namirio još u vrijeme srpske okupacije a o ovim njegovim „ratnim haračenjima” svojedobno su izvještavali brojni mediji, a posebno srpski.

Nakon Oluje i odlaska u Srbiju, blaćenje Hrvatske Budimiru je postala opsesija. Gotovo svakodnevno iz susjedne zemlje šalje „otrovne strelice” pa se tako Budimir vrlo drsko i s prijezirom osvrće na rad hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, na kanonizaciju Alojzija Stepinca, s gađenjem osuđuje slavljenje obljetnice VRA Oluja te pomno evidentira sve ono bez čega je srpska nacionalna manjina ostala tijekom Domovinskog rata.

On navodi kako su Srbi u Hrvatskoj imali oko 600.000 hektara zemljišta, 400.000 poljoprivrednih strojeva, 64.000 vozila, oko 440.000 opremljenih spavaćih i dnevnih soba, kuhinja i blagovaona kao i 760.000 raznih kućnih aparata i tehničkih uređaja.

Prema njegovim riječima, Srbi su ostali i bez oko 980.000 grla krupne stoke, oko 18 milijuna čokota vinove loze, osam milijuna stabala voćki, 120.000 košnica, 180 milijuna tadašnjih njemačkih maraka i 3,5 milijardi dinara u hrvatskim poslovnim bankama te 600 milijuna dinara u vrijednosnim papirima.

Zaključno, predstavnik izbjeglih Srba koji u njihovo ime istjeruje pravdu kroz ratnu odštetu, koji na svakom koraku moralizira i ne propušta priliku za blaćenje Hrvata, običan je kninski pljačkaš koji je sebe krađom davno osigurao, a obzirom na njegovu lopovsku reputaciju, u njegove časne namjere s pravom sumnjaju čak i sami Srbi.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.