fbpx

Ministre Mrsić, zar Vas nije sram?

Autor: Andrea Latinović/Objektiv

Zgrožena sam neosjetljivošću, da ne kažem neku težu riječ za tog tzv. ministra rada i zapošljavanja, Miranda Mrsića, kako mu je ime. Koji je još prije dvije i pol godine želio biti ministar obrane pa mu nije uspjelo. Eto, zapala ga gadna nezaposlenost, najmučniji problem u državi, a mogao se baviti vojskom, MIG-ovima, NATO-om i paradirati uokolo nakićen kojim ordenčićem.

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosi 22,7 posto, govore podaci Državnog zavoda za statistiku; nezaposlenost u veljači viša je za 0,3 postotna boda u odnosu na stopu iz siječnja koja je iznosila 22,4 posto. Najviša je to stopa nakon punih 12 godina, u svibnju 2002. godine.

Podsjetimo i tada je na vlasti bio SDP. Približavamo se brojci od 390.000, a onda u samo nekoliko dana skočit ćemo i na 400.000. Nakon toga komotno možemo skočiti u provaliju; ionako na njezinom rubu već šestu godinu pa neka komotno i tresnemo konačno.

Na međugodišnjoj razini, stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 2014. godine veća je za 0,8 postotnih bodova u odnosu na veljaču 2013. Krajem veljače 2014. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 384.376 nezaposlenih osoba. U odnosu na siječanj 2014. broj nezaposlenih povećao se za 1,6 posto ili 6.092 osobe, a u usporedbi s veljačom 2013. godine broj nezaposlenih veći je za 2,4 posto ili 8.976 osoba, navodi se u mjesečnom izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.


Brojač HZZ-a trenutno pokazuje 382.976 nezaposlenih registriranih na burzi. Stvarna brojka nezaposlenih u Hrvatskoj premašuje pola milijuna ljudi. Negativan trend povećanja nezaposlenosti privremeno je zaustavljen u ožujku samo zahvaljujući sezonskom zapošljavanju, no bez obzira na poražavajuće statistike, ministar rada i mirovinskog osiguranja, Mirando Mrsić, u Splitu je izjavio kako je zadovoljan te da mu je drago što je broj nezaposlenih počeo padati.

Pitam Vas otvoreno: zašto ne smjenjujete Mrsića?
Zgrožena sam neosjetljivošću, da ne kažem neku težu riječ za tog tzv. ministra rada i zapošljavanja, Miranda Mrsića, kako mu je ime. Koji je još prije dvije i pol godine želio biti ministar obrane pa mu nije uspjelo. Eto, zapala ga gadna nezaposlenost, najmučniji problem u državi, a mogao se baviti vojskom, MIG-ovima, NATO-om i paradirati uokolo nakićen kojim ordenčićem. Da su mu nudili resor kulture, moguće bi i to prihvatio. Mogao je biti, primjerice, ranatelj baleta. Jer, Mrsiću nije bila dovoljna njegova liječnička struka, on je htio biti sve, čak do direktora Svemira. A pokazao se, ne samo kao jedan od najlošijih, već i najantipatičnijih ministara. Onaj nesretni Linić, kojega je razapela cijela država, barem šuti i ne razbacuje se glupim izjavama, svjestan je da radi najgori posao u državi. A kako nazvati drugačije Mrsićevu izjavu kako je zadovoljan što je broj nezaposlenih počeo padati, a nakon 12 je godina najviši negoli- glupom? To se zove pomanjkanje inteligencije, bezobrazluk, bahatost i pljuvanje po svima nama. Pogotovo nama koji smo na Zavodu. Ne prihvaćam da u SDP-u nema pametnih, stručnih i sposobnih ljudi – Mrsić to svakako nije.

Premijeru, shvaćate li Vi da na čelu najtežeg resora, koji prijeti socijalnim buntom, a potom možda i kaosom, imate čovjeka potpuno nekompetentnog, nesposobnog, drskog i socijalno neosjetljivog? Čovjeka koji jednakom ravnodušnošću govori kako je na Burzi sto nezaposlenih, ili sto milijuna. Zašto ga ne smjenjujete? Što čekate? Da ode u paketu sa cijelom vladom?

Da Mrsić ima imalo morala, otišao bi sam, svjestan vlastite neupotrebljivosti, kao i ministar Hajdaš- Dončić. Malo nam je užasa u kojem živimo; još nam samo fale tipovi koji će nam se otvoreno rugati i ponižavati do kraja. Gospodine Mrsiću, ne zaboravite da je od vašeg ismijavanja i pljuvanja po nama, korak do toga da se situacija okrene. Nemojte se pouzdavati u to da su Hrvati uvijek ovce koje samo šute i trpe. I one zableje.

Autor:Andrea Latinović/Objektiv
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.