Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karamarko premoćno pobjeđuje 17. travnja na izborima za predsjednika HDZ-a!

Autor: I.Babić

Na pitanje iz ankete: "Tko je Vaš prvi izbor za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice?", 747 ispitanika, odnosno 91 posto odgovorilo je da će svoju potporu iskazati dosadašnjem predsjedniku Karamarku.Takvu potporu, danas bi još jedino dobio vođa Sjeverne Koreje Kim Jong un, a u prošlosti tolikom potporom jedino su se mogli pohvaliti bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro i vođa komunističkog režima Josip Broz Tito. Inače vlasnik te agencije Robert Bosak je krajem prošle godine u razgovoru za Index kazao: "Napišite. Simpatizer sam HDZ-a, katolik sam, nacionalna manjina, volim Dinamo, ali sam dao najbolje ankete u Hrvatskoj"

Prema anketi Agencije 2×1 komunikacije koja je provedena u ožujku i travnju na ciljanoj skupini od 820 članova Hrvatske demokratske zajednice s područja čitave Hrvatske, na unutarstranačkim izborima za predsjednika stranke, koji će se održati 17. travnja ove godine, uvjerljivu pobjedu odnijet će dosadašnji predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Podsjetimo predsjednika stranke članovi HDZ-a birat će po načelu jedan član – jedan glas, a Karamarko je pozvao sve članove da se odazovu glasanju bez obzira na to što je on jedini kandidat. Na pitanje iz ankete: “Tko je Vaš prvi izbor za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice?”, 747 ispitanika, odnosno 91 posto odgovorilo je da će svoju potporu iskazati dosadašnjem predsjedniku i jedinom kandidatu za predsjednika Tomislavu Karamarku. Nekog drugog na čelu svoje stranke želio bi vidjeti 41 ispitanik, odnosno 5 posto. Neodlučnih je ispitanika, tj. onih koji nisu znali odgovoriti na pitanje, 32 – ili izraženo u postotcima – 3,9 posto.

Takvu potporu koju je Karamarko dobio u spomenutoj anketi , danas bi još jedino dobio vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un, a u prošlosti tolikom potporom jedino su se mogli pohvaliti bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro i vođa komunističkog režima Josip Broz Tito. Inače agencija 2×1 komunikacije čiji je vlasnik Robert Bosak,bavi se anketama za predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore. Prema rezultatima istraživanjaBosakove agencije, pred posljednje parlamentarne izbore HDZ je s desnim strankama pobjeđivao s premoćnih 14 mandata razlike ispred SDP-a i njihovih satelita. Inače vlasnik agencije Robert Bosak svojedobno je privukao pozornost nekih medija nakon što je objavljena fotografija na kojoj je on stajao iza Karamarka u trenutku kada je koalicija desnih stranaka predvođenih čelnikom HDZ-a predavala izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Mnogi su se tada zapitali zašto je vlasnik agencije koja predviđa pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima stajao iza Karamarka kod predaje lista.”Objašnjenje je vrlo, vrlo jednostavno. Kandidirao sam se na listi nacionalnih manjina kao predstavnik njemačke manjine, s podrškom romske zajednice.

Točnije 29 romskih udruga”, pojasnio je tada Bosak medijima dodajući kako se fotografirao i s Radimirom Čačićem, bio je na predavanju lista HDSSB-a, a tu su fotografije i s Milanom Bandićem. Bosak tvrdi da nije član ni jedne stranke, no kao neovisnom kandidatu na “manjinskoj listi” potreban mu je svaki glas. Inače Bosak je krajem prošle godine u razgovoru za Index kazao: “Napišite. Simpatizer sam HDZ-a, katolik sam, nacionalna manjina, volim Dinamo, ali sam dao najbolje ankete u Hrvatskoj”. No, pitanje je koliko su te ankete najbolje, kako tvrdi Bosak, ako se ima u vidu da je u jeku predizborne kampanje ta agencija predviđala uvjerljivu pobjedu Domoljubne koalicije nad SDP-om i njihovim satelitima.

Na sreću, najnovije istraživanje koje je provela ta agencija pred izbore za predsjednika HDZ-a koji će se održati 17. travnja u kojoj Karamarko nadmoćno pobjeđuje, sigurno će se pokazati točnim. Jer već sada nema nikakve dvojbe da će Karamarko uvjerljivo trijumfirati.

Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.