Kako je Sanja Modrić čitateljima podmetnula priču o aktivistima udruge ‘U ime obitelji’

Autor: I.Babić

Zaista je nevjerojatno da se jedna tako poznata novinarka, koja je svojedobno obnašala i visoke dužnosti u HND-u, spustila na razinu da izmišlja događaje kao uvod u medijsku kanonadu

Poznata kolumnistica “Novog lista” Sanja Modrić objavila je komentar pod naslovom “Stampedo i kako ga spriječiti” u kojem uglavnom iznosi svoje stavove protiv inicijative udruge “U ime obitelji” za pokretanje referenduma o promjeni izbornog zakonodavstva.

Novinarka Modrić je mišljenja kako je tu riječ, citiramo je, “o populističkoj inicijativi koja traži sve načine da preuredi Hrvatsku točno po mjeri neutaženih političkih ambicija krajnje desnice”.

Doduše, u svojem komentaru gospođa Modrić je poručila kako shvaća kako su Hrvati nezadovoljni aktualnim političkim garniturama i kako je sasvim izvjesno da će odaziv građana oko spomenute inicijative biti velik.

I ništa nije sporno u tome da gospođa Modrić o cijelom slučaju referendumske incijative ima svoje mišljenje koje je uglavnom negativno. Sporan je prvi dio njezinog komentara koji se odista može svrstati u dno dna novinarstva kojeg si ta ugledna novinarka sigurno nije smjela dozvoliti.

Citirat ćemo točno što je Modrić napisala u uvodnom dijelu svoje kolumne, a odnosi se na njen neposredni kontakt s aktivistima “Udruge u ime obitelji”:

“Dođite, gospođo! Evo izvolite. Podržite referendum” – pozvala me jako srdačno žena mojih godina pružajući mi olovku.
“Hvala vam”, odgovorila sam joj i produžila prema vratima.
“Neće. Krava!” – čujem je iza leđa kako referira svojim kolegama.
“Došlo mi je da se vratim i očitam im bukvicu, ali bilo bi to, naravno, glupo i od toga baš nikakve koristi, pa nisam”, poručila je u u uvodnom dijelu komentara Modrić.

Zaista je nevjerojatno da se jedna tako poznata novinarka, koja je svojedobno obnašala i visoke dužnosti u Hrvatskom novinarskom društvu, spustila na ovu razinu koja je trebala biti nekakav uvodnik njenih razmatranja o spomenutoj referendumskoj incijativi.




Naime, nitko ne zna je li se događaj, kojeg je opisala Modrić, zbilja dogodio ili je riječ o čistoj novinarskoj obmani, štoviše izmišljotini.

Kad su svojedobno volonteri udruge “U ime obitelji”, koji su skupljali potpise za pokretanje referenduma o braku bili čak i fizički napadani, od gospođe Modrić nismo čuli ni slova osude takvih djela.

Potpisnik ovog teksta na više mjesta u Zagrebu, zbog žurbe i stiske s vremenom, nije mogao potpisati najnoviju inicijativu o referendumu o promjeni izbornog zakona.




Štoviše, u nekim situacijama sam bio čak i blago nekorektan prema aktivistima na način da sam im znao grubo odbrusiti: “Nemam sada vremena”. I u svim tim slučajevima, a bilo ih je nekoliko, uvijek sam nailazio na pristojan i civiliziran odgovor i ponašanje mladih aktivista.

 

Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.