fbpx

Haaški krivokletnik Mesić i propali glavni urednik ‘Novog lista’ Branko Mijić su sinkronizirane intelektualne prostitutke!

Autor: Zoran Meter

Jadranka Kosor, izdajnička kreatura koja je Slovencima na arbitražu dala neosporan hrvatski teritorij, u intervjuu Novom listu besramno kaže kako hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović očijuka s ustaštvom.

 

Nova hrvatska predsjednica još nije pravo ni sjela u fotelju svog ureda na Pantovčaku, a već je počela trpjeti različite prljave objede bivših ocvalih ili gubitničkih političkih kreatura i isto takvih novinarskih pera, kao i udruga koje se rado nazivaju građanskima iako u pravilu predstavljaju same sebe i ino-sponzore čije su ideje dužni provoditi.

Sve demokratske norme koje vrijede u zapadnim društvima, a odnose se na davanje 100 dana „zagrijavanja” novoizabranim dužnosnicima, kada su ovi zaštićeni od medijskih i političkih udara, u Hrvatskoj se u pravilu poštuju samo u odnosu na SDP-ove kadrove (imali su ih i Milanović i Josipović). Međutim kada je riječ o domoljubnoj političarki kakvom se predstavlja predsjednica Grabar-Kitarović, isto pravilo ne vrijedi.


I prije i nakon predsjedničke inauguracije, Kolindi Grabar-Kitarović počelo se podmetati noge od strane njenih političkih oponenata, a sve je to u pravilu praćeno i sinkroniziranim neartikuliranim lajanjem i režanjem njihovih vjernih pasa iz mainstream medija. Oni hrvatskoj javnosti besramno i svakodnevno serviraju neprimjerene epitete o njihovoj predsjednici i iznose lažne konstrukcije o njenom koketiranju s ekstremnom desnicom, neoustaštvom i kriminalnim aferama opterećenim pojedincima, želeći je tako u startu zastrašiti i otupiti oštricu njenih nastojanja za rasčišćavanjem prljavština u našem društvu, a koja u prvom redu ugrožava njih i njihove interese. Ne boje se ti šizofreni hrvatomrsci nikakvog neoustaštva jer dobro znaju kako njega u bilo kakvoj ozbiljnijoj formi u hrvatskom društvu niti nema. Oni se „ustaštvom” služe isključivo kao s provjerenim oružjem kojim će stigmatizirati bilo koga tko se drzne upozoriti na političku mafiokraciju i neojugoslavenizaciju društva, a koje se skrivaju iza maski lažne socijaldemokracije.

Ocvali haški krivokletnik i dalje prosipa gluposti

Tako ovih dana haški krivokletnik Stjepan Mesić, lažov i manipulator koji je po hrvatskim iseljeničkim klubovima nekoć pjevao ustaške pjesme i “gubio” za obranu Domovine od iseljenika mu dostavljene čekove, spremno kaže kako će zatražiti od nove hrvatske predsjednice dostavljanje biste J.B. Tita koju ona želi izbaciti iz predsjedničkog ureda na Pantovčaku. On bi ga kao stavio u svoj ured doživotnog predsjednika kojeg mu obilato financiraju hrvatski građani, od kojih se mnogima diže kosa na glavi pri spomenu Titovog imena. Pri tome opsjenar Mesić navedeni predsjedničin čin nogiranja Tita iz svoga ureda i vraćanja njegove biste u kumrovečki muzej, naziva njenim ustupkom desnici i neofašizmu.

Predsjednica bi se trebala oglušiti o opsjenarovo pismo koje joj ovaj s tim u svezi namjerava poslati. Štoviše, trebala bi čim prije, njemu i njemu sličnima u inat, inicirati zakonski prijedlog o bacanju Tita i titoizma u ropotarnicu prošlosti i proglašavanje istoga diktatorom i zločincem, skupa s njegovim režimom. Zabraniti sve totalitarne režime i njihove simbole, to je jedini lijek za ideološki podjeljeno hrvatsko društvo. Time bi se jednom za svagda začepilo usta svim hrvatskim Mesićima i neprijateljima ove zemlje koji se perfidno služe Titom u svrhu razaranja društva i države. Tito naprosto mora van, skupa s Pavelićem, a zvijezda petokraka sa slovom U. Lažni antifašizam koji je pobio stotine tisuća nedužnih hrvatskih ljudi, ne smije biti slavljen ma što Mesić o njemu mislio i govorio. On mora biti tretiran jednako kao fašizam i nikako drukčije.

Kosoričina mentalna i moralna konfuzija

Na tragu Mesićevog laprdanja ovih je dana u vremenu i prostoru izgubljena i Jadranka Kosor. Slučajna predsjednica Vlade koja bi se teško snalazila i s vođenjem osrednje velikog dječjeg vrtića, nedemokratski izabrana čelnica HDZ-a na prijedlog ponajvećeg izdajnika hrvatskoga naroda Ive Sanadera, i osoba koju su, na kraju, strukture koje je propustila u stranku iz nje i izbacile, usuđuje se u intervjuu opskurnoj jugoslaveniziranoj riječkoj tiskovini „Novom listu” od 22. veljače, izjaviti kako demokratski izabrana predsjednica RH očijuka s ustaštvom.
Ta bijedna ljudska kreatura koja nas je po Europskoj Uniji sramotila nedovoljno priučenim engleskim jezikom, koja je Slovencima popustila i u maniri državnog izdajnika podala na međunarodnu sudsku arbitražu neosporan dio hrvatskog teritorija, osoba koje su se već davno odrekle i njene najbolje prijateljice, taj Mesićev izbljuvak koji bistri neojugoslavensku politiku na nekakvim ljubljanskim političkim institutima u režiji Budimira Lončara, još je previše toga dužna hrvatskome narodu. I zato bi kao minimum ljudske kulture i inteligencije Jadranka Kosor morala šutjeti, a ako pogani jezik već ne može držati za zubima, trebala bi usta zalijepiti flasterom i uživati u ovo malo vremena koliko joj još preostaje u ovom sazivu Sabora. Ona je već odavno politički mrtvac koji mlaćenjem prazne slame i uvredama na račun novoizabrane predsjednice želi na sebe skrenuti medijsku pozornost i poručiti svima kako je ona još uvijek „nešto”, iako ni sama ne zna ni gdje je ni kome pripada.

Komunistički “demokrat” Branko Mijić “hrabro” blati hrvatsku predsjednicu

Kada sam već spomenuo “Novi list”, u kontekstu ove teme koja govori o hrvatskoj političkoj i medijskoj prljavštini, osvrnuo bih se i na njegov članak od 20. veljače, pod nazivom “Cinema Paradiso”. U njemu autor, propali (ex) glavni urednik Branko Mijić, posprdno i krajnje omalovažavajuće govori o predsjednici Grabar-Kitarović. Taj samodopadni “demokrat” koji je, držeći do nedavno uredničku palicu iste novine za “besramni honorarčić”, titrao j…. Ivi Josipoviću, a očigledne kriminalne radnje u svom gradu na Rječini filtrirao kroz partijski filter SDP-a, diktatorski lomeći volju svojim podređenim kolegama za makar i slučajnu novinarsku profesionalnost i zaigranost koja bi rezultirala eventualnim oskvrnućem svetosti triju navedenih stranačkih slova, sada si ostavlja za pravo učiti kolege hrabrom novinarstvu.
Jer, gle čuda, hrabri Mijić, sada kao obični novinarčić, napada tek ustoličenu hrvatsku predsjednicu. “Ima Mijić muda”, reći će partiji uvijek vjerni Rječani, ne mareći puno za to što isti samo slijepo odrađuje naredbe i naputke svoga novog gazde upregnutog u Obersnelova kola i što na tako proziran način srozava ionako mizeran ugled novinarske profesije kojoj i sam pripada.

Američki novinar John Swinton još je u 19. stoljeću napisao brutalnu istinu o većini novinara, a koja svo vrijeme, do današnjega dana nije izgubila na svježini. Kazao je sljedeće: “Mi smo alati i vazali bogatih ljudi koji su skriveni iza pozornice. Mi smo lutke koje plešu onako kako oni vuku konce. Naši talenti, naše mogućnosti i naši životi su u vlasništvu drugih ljudi. Mi smo intelektualne prostitutke.”

Sukladno Swintonovim iskrenim i vizionarskim riječima nije teško povući paralelu s Brankom Mijićem ali i sa Stjepanom Mesićem (iako potonji nije novinar). I jedan i drugi su intelektualne prostitutke koje se p(r)odaju za prljavi novac radeći sve što gazda od njih zatraži. Razlika je samo u mijenjanju odjeće. Jedna prostitutka sa sebe baca komunističko ruho i na se navlači lažni plašt demokracije, a druga svlači odoru ustaštva i oblači lažni šinjel antifašizma.

A predsjednica Grabar-Kitarović ima povijesnu priliku dokazati svoju karakternu snagu i državničku čvrstoću, ukoliko se ogluši o takve objede i odmah započne raditi u duhu slova i riječi na temelju kojih je i izborila izbornu pobjedu. Na taj će način, kroz lustraciju (ili nazovite to kako god hoćete) okoštalih neojugoslavenskih i partijsko-mafijaških struktura u državnim institucijama, omogućiti hrvatskoj državi da iznova prodiše i pruži novu nadu hrvatskome narodu i svim građanima koji ovu državu poštuju i u njoj svoj kruh zarađuju. I u tome ona ne smije ostati sama. I kao pojedinci i kao udruge građana moramo joj pomoći zbog dobrobiti sviju, sve dok se i sama iskreno za postavljene ciljeve bude zalagala.

Autor:Zoran Meter
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.