Foto: Paun Paunovic / CROPIX

KOLINDA U PROBLEMIMA! KAKO ĆE OVO OBJASNITI? Milanović s pozornice izrekao brutalnu optužbu, spominje Kolindin kredit!

Autor: Dnevno

Predsjednički kandidat Zoran Milanović prilikom druženja s građanima Sinja novinarima je izjavio međuostalim da je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila kredit bez kamata. Optužio ju je da laže kad tvrdi da on osobno ne podnosi proslavu Oluje.

Kao što smo naveli, ustvrdio je da su HDZ- ovci, kada im je majka, figurativno rečeno, šaputala na uho “naučili što se smije raditi, potkradati, dobivati kredite bez kamatne stope kao Grabar Kitarović”, što je “njemu i njegovim kolegama koji nisu bili ne HDZ- ovci, nego uopće stranački ljudi, bilo nedostupno”.”Naši roditelji su, ako su imali neku imovinu, morali prodavati da bi se mi mogli skučiti jer smo radili za 200 njemačkih maraka. Ali ne ako si HDZ- ovac i ta priča ne prestaje”, rekao je, uz ostalo, Milanović.Kada sudovi i državno odvjetništvo počnu djelovati, nastavio je, onda predsjednik RH prije i iznad svih mora primjerom pokazivati da je to što sudovi rade ispravno, te da to uživa njegovu ili njezinu podršku, no, kaže, “nažalost naša predsjednica se zalaže za hajdučiju i za nepravnu državu jer to je ono što su naučili u Europskoj pučkoj stranci”.„Jer je normalno da dođe Tajani u Istru i da tamo burgija i lupeta o talijanskoj Istri i Dalmaciji. HDZ- ovci nijemi i mutavi.

Prije dva tjedna Orban, mađarski premijer i korumpirani autokrat o kojem ni u jednom pravom centru pameti i moći u Europi nemaju dobro mišljenje osim u HDZ- u, govori u Slavoniji i Baranji kako se nekad tu sjajno živjelo kada je bila u Mađarskoj. I to sluša hrvatski premijer. I ništa”, ustvrdio je Milanović dodavši da uvijek zazire od nacionalizma i šovinizma te je izjavio da “nas u ovom momentu vode obične moralne kukavice”.U svoju pobjedu vjeruje zbog volje, energije, iskustva, ali i zbog razboritosti glasača, no u ovim okolnostima kada bi sve bilo normalno, a nije, ove izbore bi, kaže, bez većeg problema trebao dobiti Miki Maus.

Objasnio je da bi – ako postane predsjednik – „provjetrio” tako što za početak ne bi podržavao ljude optužene za ozbiljan kriminal, odnosno pljačku javnog novca. Ne bi ih proganjao jer to nije njegov posao, ali u javnosti ne bi govorio da je više puta razgovarao s državnim odvjetništvom kao što je to rekla aktualna predsjednica s ciljem da se, ustvrdio je, pokrene istraga u vezi s remontom hrvatskih MIG-ova u Ukrajini.”Više je puta razgovarala, vršila pritisak na odvjetništvo i USKOK i onda još izjavi da je nezadovoljna odgovorom. Znači bila bi zadovoljna odgovorom da je krenuo progon protiv recimo Ante Kotromanovića. Dok je on gledao kako mu kuća gori i završio kao puki vojnik, ona je trošila kredite, birala stanove po Zagrebu i pripremala se za karijeru u Washingtonu, gdje je poslao, koje li ironije, Stipe Mesić”, izjavio je Milanović.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.