Photo: Robert Anic/PIXSELL

KOLINDA SVJETSKA PROMOTORICA CJEPIVA! Sve predsjedničine organizacije: Zapanjit će vas što radi zadnjih godinu dana

Autor: Iva Međugorac

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posljednje se vrijeme u medijima pojavljuje umjereno, što je osjetna promjena s obzirom na njemu medijsku sveprisutnost koja se događala tijekom njezina mandata na Pantovčaku.

Nedavno se saznalo za predsjedničinu novu karijeru na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a prije toga u medije je dospio podatak o članstvu u Međunarodnom olimpijskom odboru u kojega je Grabar-Kitarović ušla lanu u srpnu, dok je ujedno postala i članica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Osim ovih u medijima prisutnih organizacija, predsjednica koja intenzivno volontira na Banovini, posljednjih godinu dana svoju biografiju puni različitim članstvima u nizu međunarodnih organizacija poput primjerice Atlantskog vijeća sa sjedištem u Washingtonu. Inače, treba napomenuti kako je Atlansko vijeće glavni zagovaratelj inicijative Tri mora za koju se bivša predsjednica tokom mandata intenzivno zalagala. Osim toga, Grabar-Kitarović članica je organizacije Friends of Europe čije je središte u Bruxellesu. Uz nju, u ovoj organizaciji djeluje i bivši šef Europske komisije Jean Claude Juncker, dok je s Carlom Bildtom članica Trilateralne komisje.

Malo je poznato da je lani postala članica Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela, ali i da je postala ambasadorica za promoviranje cijepljenja preko neprofitne organizacije Women Political Leaders. A na popisu organizacija spominje se i azerbajdžanska nepolitična organizacija Nizami Ganjavi International Center.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno je nasljeđenom imovinom osvježila svoju imovinsku karticu, u kojoj se pojavljuje šest livada vrijednih oko 450 tisuća kuna smještenih u njenim Dražicama pored Rijeke. Tamo je od oca nasljedila i dvije oranice vrijedne preko milijun kvadrata, a tu je i kuća od 75 kvadrata koja je procjenjena na 450 tisuća kuna kao i garaža od 90 tisuća kuna. Njen suprug, gospodin Jakov Kitarović zaposlenik je AD Plastika, kao što je to i ranije bio slučaj.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.