Foto: Nikola Vilic / CROPIX

KOLINDA ŠOKIRA! Objavila da neće sudjelovati u niti jednom sučeljavanju: Isprika je nevjerojatna

Autor: Dnevno

Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna predsjednica i kandidatkinja na predsjedničkim izborima, odbila je do sada sve pozive na sudjelovanje u sučeljavanju predsjedničkih kandidatam, a kako javlja Dnevnik, odbila je i najnoviji poziv za sučeljavanje na Novoj TV iako se razgovori o sučeljavanju provode još od ljeta.

Iz njezina stožera objasnili su da ona ne može doći na sučeljavanje jer istog dana ima završni predizborni skup, međutim, to obrazloženje pomalo je nejasno budući da je voditelj njene kampanje Ivan Anušić danas u emisji Večernjeg lista poručio kako Kolinda neće sudjelovati niti u jednom sučeljavanju prije prvog kruga predsjedničkih izbora. Osim toga, o sučeljavanjima se počelo govoriti još tokom ljeta.

Prvi poziv Grabar-Kitarović Nova TV uputila je još u listopadu, upravo radi rezervacije datuma jer se vodilo računa o tome da kandidati planiraju kampanju. No razgovori o sučeljavanju vođeni su još od kraja ljeta upravo zbog želje da se ono organizira i prije službenog početka kampanje.

Iz stožera Zorana Milanovića odgovorili su da se on zalaže za debatu i smatra je potrebnom i važnom te da će doći na onu na kojoj bude aktualna predsjednica. Iz stožera Miroslava Škore poručili su da će on doći ako na sučeljavanje dođu i drugo dvoje.

U demokratskim zemljama sučeljavanje je sastavni dio predizborne kampanje, međutim, Kolinda Grabar-Kitarović prekida tu praksu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.