Foto: Ronald Goršić/CROPIX

KOLINDA OD POLJSKOG PREDSJEDNIKA PRIMILA BIJELOG ORLA! Dobio ga je i fašistički diktator Mussolini… Plenković puca od ponosa: ‘Čestitam!’

Autor: Dnevno.hr

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je od poljskog predsjednika Andrzeja Dude odličje ‘Bijeli orao’, objavio je premijer Andrej Plenković.

Plenković se pohvalio uspjehom nekadašnje kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu, a koja je izgubila od Zorana Milanovića.

“Čestitam bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović kojoj je Andrzej Duda dodijelio visoko odličje Poljske Bijeli orao! Hrvatska i Poljska grade partnerstvo u okviru Inicijative Tri mora koja je važna za energetsku diversifikaciju i gospodarsku suradnju zemalja srednje i istočne Europe!” objavio je Plenković na Twitteru.

Od davnih dana

Inače, ‘Bijeli orao’ je najviši civilni i vojni orden u Poljskoj, a dodjeljuje se najistaknutijim Poljacima i najvišim predstavnicima stranih zemalja.

Orden je prvi put dodijeljen davne 1705. godine, a među mnogobrojnim osobama koje su njime odlikovane su bivši francuski predsjednik Jacques Chirac, bivši predsjednik SAD-a Ronald Reagan, britanska kraljica Elizabeta II., bivši etiopijski car Haile Selassie, papa Pio XI., ali i  fašistički vođa i talijanski diktator Benito Mussolini.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.