Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ RASKRINKANA! Isplivala nezgodna informacija: Je li moguće da je ovo učinila jednom generalu?

Autor: N.K

Ljubo Ćesić Rojs potvrdio je kako se Milanović osobno založio kako bi se njegovo ime maknulo s “crne liste” State Departmenta zbog kojeg mu je blokirana imovina, svi tekući računi, a zabranjena su mu i putovanja u SAD, Kanadu i Australiju. Ćosić međuostalim tvrdi kako se za pomoć obratio i Kolindi, međutim bezuspješno.

Ćesić je pokušavao ovaj problem riješiti 15 godina kucajući na vrata mnogih hrvatskih i američkih institucija bez ikakva uspjeha.

“Kada je general Gotovina oslobođen, za njega je u ambasadu pisala Vesna Pusić i to je riješeno, a za mene nitko nije pisao pa sam uz pomoć svoje kćeri poslao hrpu dopisa na engleskom za sebe i Ademija, ali to se za mene zakompliciralo jer sam rođen u BiH. I tako sam još od 2003. godine ostao na listi skupa s najvećim svjetskim teroristima, s Osamom bin Ladenom, Sadamom Huseinom, Gadafijem, Miloševićem. Svi su pod zemljom, jedino sam ja ostao na crnoj listi – kaže Ljubo Ćesić Rojs dodajući kako “njegova golgota” traje od 2004. godine, ali njegova vlada HDZ-a, “za koju uvijek glasa”, okretala je glavu od njega iako je pomoć tražio i od Tima Oreškovića, poslije i od Andreja Plenkovića, ali bezuspješno”, rekao je Ćesić Rojs za Večernji.

Istaknuo je pritom kako ga jako boli to što ga je Kolinda uvjeravala da će njegove dokumente predati predsjedniku Trumpu, međutim, unatoč tome što je često kao svoju veliku prednost pred ostalima isticala svoje diplomatske veze i prijateljstva, osobito u Americi, čini se da ih nije upregnula kako bi pomogla generalu Rojsu. Grabar-Kitarović pokušala je ostavljati dojam državnice koja je uvažena i prepoznata u cijelom svijetu, a posebno joj je laskao navodno blizak odnos s predsjednikom Trumpom.  Na temelju priče o svojoj diplomatskoj moći, obećavala je mnogo toga Hrvatskoj, a očito i  Ljubi Ćesiću Rojsu čiju je naklonost uvijek uživala, za razliku od Zorana Milanovića prema kojem nije skrivao antipatiju, ali general unatoč tome što su on i Zoran Milanović uvjetno rečeno politički protivnici, Milanovića u nekoj mjeri poštuje.

“Nitko za mene ništa nije napravio, nitko list papira nije poslao u američku ambasadu ni u SAD, sve do Milanovića, kojemu sam na sastanku u oči rekao: “Predsjedniče, od 11 ovdje prisutnih generala, nas 10 je glasalo za Kolindu”, prepričava Rojs,  i nadodaje: “Svaka mu čast, ja sam njega prije i napadao jer sam druga politička opcija, ali on je u roku od dva dana kontaktirao s ambasadom”, kaže Rojs.

MILANOVIĆ UČINIO NEŠTO NEVJEROJATNO! Ljubo Ćesić Rojs: ‘Izražavam veliku zahvalnost Milanoviću’! Ovo nije ni Kolinda napravila!




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.