Public Domain Pictures

KOLIKO ZARAĐUJU SLOVENCI, A KOLIKO HRVATI? Susjedi imaju razlog za slavlje!

Autor: Dnevno

Prosječna plaća u Sloveniji u prošloj godini iznosila je 1.753,84 eura bruto i 1.133,50 eura u neto iznosu, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički ured, napominjući da su plaće rasle u javnom i privatnom sektoru.

Prosječna bruto plaća lani je povećana za 4,3 posto nominalno i 2,7 posto realno u odnosu na prethodnu godinu, dok je porast neto plaća iznosio nominalno 3,7 posto, a realno za 2,1 posto.

Prosječna bruto plaća u privatnom sektoru lani je povećana za 3,9 posto, u javnom sektoru ukupno za 5,4 posto, a u državnoj upravi za 6,5 posto.

Iznadprosječni porast plaća u državnom sektoru izravna je posljedica realizacije dogovora o povećanju plaća i priznatih troškova rada u javnom sektoru, koji su lani postigli sindikati javne uprave i vlade, objavio je statistički ured.

Prema podacima hrvatskog zavoda za statistiku, prosječna plaća u Hrvatskoj u rujnu 2019.godine iznosila je bruto 8693 kune ili 6418 kuna neto, što je otprilike 860 eura po današnjem tečaju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.