Photo: Patrik Macek/PIXSELL

KOJA ĆE MINISTARSTVA PLENKOVIĆ DOISTA UKINUTI? Imamo zanimljiv popis

Autor: Iva Međugorac

Nova Vlada premijera Andreja Plenkovića trebala bi imati najviše 16 ministarstava, premda se ranije nagađalo da bi u njoj moglo sjediti najviše 15 ministarstava.

”Da i o tome se govorilo, ali neke stvari još nisu definirane. Recimo još nismo sigurni koliko je u redu spojiti ministarstvo uprave i pravosuđa, u dilemi smo oko spajanja ministarstva turizma s ministarstvom gospodarstva, ali će se vrlo vjerojatno socijalna skrb i državna imovina ukinuti.

Ministarstvo socijalne skrbi trebalo bi se pripojiti ministarstvu rada, a ovo državne imovine ne bi niti postojalo, to bi trebala biti neka agencija”, kaže naš sugovornik iz Vlade dodajući da se finalni pregovori još uvijek vode.

”Naravno, ministarstvo zdravstva ostaje zaseban resor, i na njegovom čelu će ostati Vili Beroš, sa time se Plenković ne smije igrati niti je pomislio da se time igra. u Vladi na čelu ministarstva policije ostaje Davor Božinović, u igri je još uvijek i Zdravko Marić kao ministar financija”, tvrdi naš sugovornik nadalje pa naglašava da je vrlo izgledno da će se u ministarstvu vanjskih oslova ipak zadržati Goran Grlić Radman. ”Problem nam je ministarstvo uprave i pravosuđa, nismo posve sigurni da bi bilo u redu te resore ukinuti, to tek trebamo razraditi. Jer pravosuđe je veliki sektor i ono iziskuje važne i velike reforme”, drži naš sugovornik koji potvrđuje da u vladi na čelu jednoga od tih resora ostaje Ivan Malenica. Straha nema ni za ministra prometa Olega Butkovića.

”Bedeković ide iz Vlade, rad i socijalnu skrb voditi će Josip Aladrović, Banožić se spominje kao ministar gospodarstva, ostaje i Nina Obuljen kao ministrica kulture. Još nije sigurno da će ministarstvo obrazovanja voditi Radovan Fuchs, ali je gotovo sigurno da iz Vlade odlazi Darko Horvat, moguće i Marija Vučković. Osim toga Plenković više ne računa na Marka Pavića, Medved će ostati ministar branitelja, nećemo dirati u to ministarstvo, ali ćemo spojiti energetiku, gospodarstvo i okoliš i to bi trebao voditi Tomislav Ćorić”, zaključuje naš sugovornik.

PUCA OD SAMOPOUZDANJA! ĆORIĆ OSTAJE UZ PLENKOVIĆA: Ovo je ostvarenje njegovih snova




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.