Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

KOD JASENOVCA POTONUO PATROLNI BROD: Policija otkrila kako se to dogodilo i što je utvrđeno očevidom

Autor: M.P.

Portal Dnevno.hr dobio je informaciju da je potopljen jedan riječni patrolni bord na području Novske, nabavljen sredstvima EU te da se brod danima ne izvlači.

Nadalje, svrha broda je, među ostalim, nadzor granice, a za njega je nadležna PP Novska.

Nadležnoj PU Sisačko-moslavačkoj poslali smo upit kako bismo provjerili je li došlo do potonuća broda, zašto se to dogodilo te je li brod izvučen.

Kako nam odgovaraju iz PU Sisačko-moslavačke, do potonuća je zaista došlo.

“Možemo potvrditi da je u ponedjeljak 11. listopada, u mjestu Jasenovac na mjestu gdje se nalazi službeni vez za plovila MUP-a došlo do potonuća službenog plovila, nabavljenog iz EU fonda (CARDS 2004). Odmah po potonuću plovila poduzete su mjere za njegovo izvlačenje. Nakon što je plovilo izvučeno,

Lučka kapetanija Sisak je obavila očevid. Utvrđeno je da je plovilo pretrpjelo štetu u vidu udubljenja na lijevoj podvodnoj strani trupa. To se može povezati s podvodnim udarom potopljenog stabla što bi, prema do sad prikupljenim informacijama, pretpostavljalo višu silu.

Plovilo je nabavljeno sredstvima EU fonda (CARDS 2004), a stavljeno je u funkciju 2008. godine. Vrijednost nabave iznosila je 1.600.000,00 kn., a uz vrijeme amortizacije (8 godina uz pad vrijednosti 12% godišnje) inventurna vrijednost plovila je 0,00 kn”, odgovaraju iz policije.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.