Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

KLISOVIĆ TRAŽI DA MU SMANJE PLAĆU: ‘Ne može predsjednik Skupštine imati više od gradonačelnika’

Autor: N.K

Danas se javnim prostorom proširila vijest o poprilično velikoj plaći novog predsjednika Skupštine u Zagrebu, Joška Klisovića. On bi naime trebao imati veću plaću od samog gradonačelnika i oko tisuću kuna manju od premijera Andreja Plenkovića.

Sada se o svemu oglasio Klisović na Facebooku i poručio kako će tražiti smanjenje plaće.

Bio je na prvom sastanku s Tomaševićem i rekao je kako smatra da predsjednik Skupštine ne može imati veću plaće od gradonačelnika.

Tražit će smanjenje plaće

“Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće.

U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.

Automobil sam zatekao preuzimanjem funkcije

Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine.

Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti”, napisao je Klisović na Facebooku.




 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.