Foto: Guliver Images / JB Autissier/

KLIČKO IPAK NIJE GOVORIO PROTIV SRBIJE? ‘Širi se moja lažna izjava. Tražite audio ili videodokaz’

Autor: Dnevno.hr

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko komentirao je i demantirao napise da je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije “kao što su Albanci oslobođeni od Srbije”.

“Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili videodokaz takve ekskluzive”, rekao je Kličko.

Srbija na nogama

U Srbiji je nastala mala drama zbog navodne izjave ovog nekad vrhunskog profesionalnog boksača.

Točnije, švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27ch ranije je objavio kako je Kličko u razgovoru s njihovim novinarom izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika za prenijeti poruku njemu i albanskom narodu.

“Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije”, prenijeli su tada navodnu izjavu Klička koju je on danas demantirao.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.