Foto: Ilustracija

KIŠNI PONEDJELJAK NIKAD NIJE BIO LJEPŠI: 11.11. – popusti će prštati na sve strane, a mi ćemo se motiviraniji probuditi!

Autor: M.M.

Stiglo je skoro svima omiljeno dobro godine – popusti.

11. 11. je dan koji posvećujemo sebi, ali taj dan obilježavaju i spojevi na slijepo i sve više vjenčanja jer broj 1 osim što označava Single status prilika je i za sve one koje žele na poseban način iskazati svoju ljubav prema nekome jer 1 postaje i simbol za ti si moj(a) jedini(a) pa ga mnogi u svijetu koriste za prosidbu.

Kako je sve počelo?

11.11. najveći je svjetski online shopping event, a kod nas se obilježava zadnjih par godina s pojavom web shopova. 1993. godine na Nanjing Sveučilištu četiri studenta odabrala su taj dan kako bi obilježili svoj samački – Single status. Datum je simbolično odabran jer se radi o četiri jedinice 11.11. koje najbolje prikazuju četiri samca.

O čemu se zapravo radi?

Ovaj godišnji event započinje 11. studenog u ponoć s velikim popustima na web platformama.

Radi se o azijskoj inačici američkog Black Fridaya i Cyber Mondaya, ali zanimljiv je podatak da prodaja na kineskim web shopovima tog dana premašuje Black Friday i Cyber Monday zajedno.

Ponuda je prije svega prilagođena samcima te se tako taj dan posvećujemo sebi i koristimo pravo na jedan dan potpune sebičnosti.

Poznato je kako dosta trgovina ima praksu ‘kriti’ od kupaca nadolazeće popuste jer će se onda kupci danima prije ”štedjeti” za taj dan i tako potrošiti manje. Vjerojatno je to razlog zašto u Hrvatskoj trgovine još uvijek nisu objavile svoju ponudu za sutrašnji dan (ipak je vikend udarni za potrošnju), ali svakako sutra provjerite sve što vas zanima i što si već neko vrijeme želite kupiti jer popusta će biti svugdje.

Ta inačica Black Friday-a je najčešće prisutna u online trgovinama pa tako npr. na Aliexpressu već danima možete vidjeti koja će biti cijena bilo kojeg artikla na 11.11. Najveći i najčešći popust bude na tehnici pa zapratite takve stranice i ne dajte da vam popusti pobjegnu!

Već večeras si pospremite u košaricu omiljenje artikle i sutrašnji dan dočekajte spremni.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.