Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘KAD NETKO LAŽE DO TE MJERE BESRAMNO, NEČUVENO!’ Za promjenu i Grmoja izrešetan u Saboru: ‘On je poster boy laži, to mu ide od ruke’

Autor: M.P.

U Saboru su danas pale i neke teške riječi, zastupnici raspravljaju o izmjenama Ustava koje se tiču isključivo referenduma i s njima povezanim izmjenama Ustavnog zakona o Ustavnom sudu.

Saborska oporba ponovila je u utorak zamjerke na predložene ustavne promjene te poručila HDZ-u da, ako želi njene glasove mora čuti i njene zahtjeve, a iz HDZ-a uzvraćaju da ustrajavanje na partikularnim, stranačkim interesima neće dovesti od potrebne dvotrećinske većine.


U jednom trenutku zaiskrilo je između Mosta i HDZ-a.

Nikola Grmoja je u replici predlagatelju rekao:

“Glasovanje u Saboru stavljeno je na 15. prosinca, čujem da se najveći pritisci vrše na zastupnike Socijaldemokrata i Domovinski pokret, ovo nije pitanje obuke vojnika u Ukrajini, već toga hoćemo li se držati Plenkovićeve briselske karijere, on se sam uvalio, nemojte ga vaditi jer ovdje nije u pitanju Ukrajina, nego hoće li HDZ dodatno učvrstiti svoju moć na političkoj sceni. Oni koji budu na tome inzistirali, izmjenama Ustava kojim se dodatno otežava referendum, bit će odgovorni za jačanje HDZ-a”.

Vidim detektore laži iznad vaše glave kolega Grmoja, rekao mu je Jandroković i tu je krenuo sukob na liniji Most-HDZ.

“Vi polemizirate s mojom raspravom, a Kapulica, pitajte ga što mu je kum čuvao u garaži”, nije se dao Grmoja na što se javio prozvani Kapulica.

“Grmoja obmanjuje javnost bez obzira na sve dokaze o kojima sve zna. Da sam na vašem mjestu nastojao bih da se ta tema što prije zaboravi (maske i covid, op.a). Ne samo da sam na tom detektoru dokazao da nikad nisam bio u tom klubu…”, odvratio je Mario Kapulica, no prekinuo ga je Jandroković.

Grmoja se ponovno javio.
“Vi ste u privatnom aranžmanu dokazali da možda niste bili u klubu u Slovenskoj 9, no na puno dublji način ste povezani s akterima afere”.

“Kad netko laže to te mjere besramno, to je nečuveno, na tri poligrafa sam dokazao da nemam veze s novcem, niti sam bio u klubu, a vi i dalje lažete, predlažem vam da odete na poligraf i odgovorite na par pitanja”, svađao se s njim dalje Kapulica kojem je podršku pružio stranački kolega Josip Borić.

“Grmoja je ‘poster boy’ laži, to mu ide o ruke, kao i svima u Mostu, od javnobilježničkih potvrda, ucjenjuju kolege u oporbi”, rekao je Borić i time pokazao koliko je engleski izraz ‘poster boy’, koji je Katarina Peović iz Radničke fronte iskoristila kako bi opisala Matu Rimca, našao plodno tlo u Saboru, čak i među zastupnicima dijametralno suprotnog svjetonazora.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.