Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO PISALA PREMIJERU: Na ova tri pitanja Plenković joj ne želi dati odgovor već nekoliko mjeseci

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću gdje ga traži da joj odgovori na nekoliko pitanja.

Zastupnica je navela da je premijeru postavila tri pitanja, 4. rujna, 8. studenoga i 1. prosinca 2020.. no da je on prekoračio rok u kojem je morao odgovoriti na njih, budući da po saborskom Poslovniku Vlada na zastupničko pitanje ima obvezu odgovoriti u roku od 30 dana.

Vidović Krišto je napisala da je 4. rujna postavila pitanje “u svezi možebitne utaje poreza i zlouporaba poduzetnika Emila Tedeschija”, a 8. studenoga pitanje “u svezi prihoda odvjetničkog ureda Šeparović od državnih tvrtki, u vrijeme kada je taj ured bio u vlasništvu sadašnjeg predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića” zbog toga što sumnja u njegovu ovisnost i pravnu pristranost “s obzirom na bogatstvo koje proistječe iz javno dostupne imovinske kartice”.

Treće je pitanje postavila 1. prosinca “u svezi štetnog i poslovno nelogičnog načina upravljanja državnim tvrtkama”, to jest, kako je rekla, troškovima koje je prouzročilo konstantno produljivanje mandata njihovih članova Nadzornih odbora i Uprava.

“Na prvo pitanje prekoračili ste rok više od 90 dana, u drugom slučaju više od 30 dana, a u trećem ste također prekoračili rok za obvezno odgovaranje na pitanje“, prozvala je Vidović Krišto premijera.

Premijeru je napisala i da na taj način svjesno krši Ustav.

“Vi ste svjesni da ovakvim ponašanjem kršite Ustav, što je izrazito opasna situacija za hrvatsku državu, jer ako Vlada, koja predlaže i provodi zakone, te iste zakone sama krši, onda je to poruka svim građanima da ih se ni oni ne trebaju držati. To je taj Vaš put u bezvlašće i svekoliku društvenu nepravdu“, ocijenila je Vidović Krišto i od premijera zatražila žurne odgovore na njezina zastupnička pitanja.




“Na toj Vašoj obvezi ću inzistirati te ću, ako bude potrebno, internacionalizirati kršenje zakona od strane hrvatske Vlade”, poručila je Vidović Krišto u otvorenom pismu premijeru.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.