Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

KARLO STARČEVIĆ UOČI IZBORA: ‘Škoro nije korektan. Ponaša se kao da je kupio pušku i ide u lov u svoje dvorište’

Autor: Daniel Radman

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević još nije odlučio hoće li ići na iduće izbore. Premda postoje realne šanse da ide po svoj drugi mandat, za sada to ne želi reći.

I ostat će zakopčan sve dok ne dođe formalna odluka.

“Još nisam odlučio, moram sjesti, sastati se sa suradnicima… Smatram da imam dovoljno vremena. Ako bude potrebno, ići ćemo jer smo ostvarili puno toga, što gotovo nitko u Hrvatskoj nije ostvario za ove četiri godine”, kaže.

“Nažalost, mainstream mediji ne pišu o nama, pišu o nekome tko ih podmiti. Mi smo imali toliko projekata, udvostručili smo proračun Gospića, nikog nismo otpustili, stvaramo radna mjesta u proizvodnji. A osim toga, jedini sam gradonačelnik u Hrvatskoj koji vozi svoj auto, koji telefonira svojim telefonom, koji nema bankovne kartice grada, niti ih je ikad imao i koji niti jedne niti pije na račun grada. Isto tako i moji zamjenici”, naglasio je.

Dodao je i da je jedini gradonačelnik volonter koji svoje plaću daje za stipediranje studenata i deficitarnih zanimanja, a kao uspjeh ističe i da je bio prvi koji je proračun stavio na uvid javnosti. Zbog korone, kaže, neki projekti nisu dovršeni ili nisu započeli, no optimističan je kad je riječ o 2021. godini.

“Ako se odlučim za sljedeći mandat vjerujem da ćemo ga dobiti u prvom krugu jer sugrađani znaju što sam ja napravio, a što su drugi obećavali.”

Ipak, pitat će se i drugi. Za očekivati je da će HDZ upregnuti snage da vrati Liku, Darko Milinović ide sa svojom strankom ‘Lipo’, a kao jak igrač mogao bi se pojaviti Domovinski pokret.




Škoro pokušava u Lici praktički ući u naše krugove, što nije dobro i što nije u redu. To vam je isto kao kad bi kupio pušku i išao u lov u svoje dvorište. Čini mi se da su malo zakočili, na jednoj strani krenuli su agresivno, s druge malo prikočili, jer sam osobno rekao : ‘Slušajte, ne možete vi meni svaki dan vrbovati ljude i potom tražiti da surađujemo. To nije korektno’.”

HDZ, kaže, ima neke šanse u Lici ako promjene način fukncioniranja.

“Ako ostanu na onim standardima koje je utemeljio Darko Milinovič, raspast će se. Ako se promjene, imaju šanse”, kratko je prognozirao.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.