Foto: Jakov Prkic / Cropix

KAPETAN DRAGAN NAKON PROTJERIVANJA IZ HRVATSKE: ‘Nisu mi dozvolili ni do WC-a. To je tako bijedno i primitivno’

Autor: Dnevno

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, pušten je iz zatvora i protjeran iz Hrvatske.

“Zatvorski čuvari su me probudili u pet sati ujutro, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u maricu”, rekao je Vasiljković.

“Zamislite, stavljaju mi lisice kada me oslobađaju. To je bilo čisto ponižavanje“, dodaje.

Vasiljković navodi da je upitao ima grijanja u kombiju jer je bilo -4 stupnja. “Naravno, grijanje nisu uključili i ja sam više od pet sati bio u tankoj košulji, mislio sam da ću dobiti upalu pluća”, kazao je Dragan za Kurir.

“Molio sam ih kada su stali na pumpi da im dam novac i da mi kupe nešto toplo da se ugrijem, ni to nisu htjeli. To je tako primitivno”, rekao je.

“Cijelo vrijeme sam bio sa lisicama na rukama, svih pet sati, nisu mi dozvolili ni do WC-a otići. To je bilo tako bijedno i nepotrebno. Kad smo došli do gračničnog prijelaza Bajakovo- Batrovci već sam bio na rubu živaca i počeo sam ih psovati i tek onda su me pustili do WC-a. Tu su me izbacili iz marice”, prepičava Kapetan Dragan za Kurir.

Dragan navodi da je napisao knjigu koja će se zvati “Grijehom rođejna” te da će uskoro biti objavljena. U njoj je, kako kaže, opisao što je sve proživio.

Za Lepoglavu je kazao da je najgore mjesto na svijetu u kojem su pripadnici jednog naroda diskriminirani u odnosnu na drugi narod.

“Navesti ću primjer. Otkrio sam da postoje 63 slučaja slična mom za koje ne postoji ni najmanji optužujući dokaz. To je strašno da vi možete nekog osuditi na 20 do 30 godina bez ijednog provjerljivog dokaza, nego na osnovu svjedoka koji daje “časnu hrvatsku riječ” i to je dovoljno za osudu Srbina.”

Kapetan Dragan navodi i da je u zatvoru čitao Kurir i da je imao ilegalni telefon.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.