Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

KAPELICA U BETLEHEMU NADAHNULA JURIČANA, IMA NOVU IDEJU: Dragi Plenx, osnivanje crkve je najmanje što Bandiću kao stari partner možeš učiniti

Autor: M.P.

Redatelj Dario Juričan na svom je Facebook profilu komentirao jučerašnju najavu Vlade da će graditi kapelicu u Betlehemu za 450 tisuća eura.

Juričan se tako obraća premijeru Andreju Plenkoviću, u svijetlu saznanja da ima 450.000 eura za kapelicu u Betlehemu, da ‘zajednički delaju na novom projektu za kojeg drži da je prioritetniji od onog u Izraelu.

Napominje, na tom bi se ‘zajedničkom projektu’ moglo i više ‘ćapnuti’.

Juričan se, naime, dosjetio nečega što naziva Digitalna crkva kriminalnog uma sv. Milan’.

“Milan Bandić će, tvojim riječima moj Plenx, ‘ostat zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane’ pa je osnivanje crkve najmanje što mu ti kao stari partner možeš učiniti. Vjerujem da će svijet vidjeti vrijednost naše Digitalne crkve pa će se odlučiti doći u Hrvatsku – malu zemlju za veliku korupciju. Korupcija je neizostavna komponenta hrvatske povijesti, koja je utkana u nacionalni identitet te humanistički, duhovni i kulturni razvoj hrvatskog društva. Bandić je umro kao najpotentniji Hrvat ostavivši najveće dugove, a to mogu samo veliki! Nitko se ne priprema dovoljno ozbiljno sačuvati ostavštinu Bandića, to može jedino Crkva, digitalna crkva koja ide u korak s vremenom i digitalizira duh korupcije na viši nivo”, piše Juričan.

“Treba se znati zahvaliti Milanu za utemeljenje korupcije kao vječne vrijednosti i omogućiti kanonizaciju sveca Milana kroz međureligijski dijalog. Digitalna crkva će pomagati bogatima, neće plaćati porez i promovirati će ćapanje. Digitalna crkva je pobožnija alternativa katoličkoj Crkvi, a državu će koštati samo 365 milijuna kuna godišnje, što je i više nego povoljno u odnosu koliko ćapaju slične organizacije. A vjernike Digitalne crkve čeka u raju nagrada: bespravno izgrađen posjed i ljubavnice! Kapelica ti dođe kao kamp kućica na Baniji, a crkva je za prave majstore bez svojstava kao što si ti moj Plenx”, piše Juričan uz objavu broja računa putem kojeg prikuplja donacije za novi ‘projekt’.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.