Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Kaos na nastavi: Učitelj zgrabio učenika za vrat i tri puta ubo kemijskom olovkom

Autor: Dnevno.hr

U jednoj školi u Kranju u Sloveniji početkom mjeseca dogodio se nasilan incident.

Kako javljaju slovenski mediji, učitelj je učenika uhvatio za vrat, odgurnuo ga i tri puta ubo kemijskom olovkom. Dječak je lakše ozlijeđen.


Uprava škole učitelja je udaljila s nastave, a policija provodi istragu.

Već dobio pismeno upozorenje

Policijska uprava Kranj potvrdila je za STA da su početkom listopada obrađivali napad u jednoj od osnovnih škola, no detalje ne otkrivaju, kako su naveli, zbog zaštite osobnih podataka, sekundarne viktimizacije žrtve i odredbi Kaznenog zakona.

Protiv jedne osobe policijski službenici provode istražni postupak zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela te će o svim saznanjima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, naveli su.

Horor u Dalmaciji: Otac monstrum spolno zlostavljao kćer

Ravnateljica škole odmah je reagirala na incident i pokrenula sve postupke, potvrdila je za portal 24ur.com. Napisala je da je odmah nakon incidenta obavila razgovor s ocem, učenikom, učiteljem i drugim učenicima iz razreda u kojem se dogodio incident, a zatim o svim saznanjima obavijestila policiju. Također je obavijestila ministarstvo i školsku inspekciju te se s njima konzultirala oko mjera.

Za STA je potvrdila i da je učitelj lani u listopadu dobio prvo pismeno upozorenje zbog neprimjerene verbalne komunikacije s učenicima.
Otac: Nije bilo posebnog razloga

Za kranjski portal Trma o incidentu je progovorio otac napadnutog učenika.

“Bio sam u školi vrlo brzo nakon incidenta. U njemu je moj sin zadobio tri uboda olovkom. Na njega je nasrnuo učitelj, odgurnuo ga i uhvatio za vrat. Nije bilo nikakvog posebnog razloga, samo nekoliko razmijenjenih rečenica između njega i mog sina, koji je iznenada doživio fizički napad pred svojim kolegama iz razreda. Ovdje naglašavam da potpuno razumijem da nije lako s odrastanjem djece, ali učitelj nikad ne smije poskupiti tako glupo”, rekao je otac dječaka.

Ispričao je i što se događalo nakon što je on stigao u školu.

Foto: Robert Fajt / CROPIX

“Kada sam po dolasku u školu pokušao započeti razgovor s učiteljem, bio je grub prema meni ili me optuživao za sve moguće kako bi prikrio ono što je učinio. U školi su se ponašali odgovorno, ravnateljica je pokrenula sve postupke. Događaj smo prijavili i u PU Kranj, gdje su već znali nakon što je incident prijavila škola. Otišli smo liječniku, ubod olovkom dogodio se u predjelu struka, podlaktice, ali i na licu – srećom nije bilo težih posljedica”, dodao je otac.

U Policijskoj upravi Kranj dodaju da nemaju tolerancije prema bilo kakvom nasilju. U osnovnim i srednjim školama, dodaju, redovito se provode preventivne aktivnosti na temu prevencije svakog oblika nasilja, a žrtve se potiču da prijave nasilje policiji.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.