Screenshot

(VIDEO) KAOS DILJEM AMERIKE: Trumpa sakrili u podzemne bunkere, do sada uhićeno preko 4000 prosvjednika

Autor: Ines Brežnjak

Šestu noć zaredom traju veliki prosvjedi i neredi u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon uhićenja 46-godišnjeg Georgea Floyda, a koje je dovelo do njegove smrti.

Policajac Derek Chauvin, koji je držao koljeno na vratu preminulog Floyda, a koji je zbog toga preminuo, uhićen je te će biti optužen za ubojstvo iz nehaja. Prema pisanju CNN-a, na saslušanje na sud bit će priveden u ponedjeljak.

Prosvjedi u SAD-u zbog ubojstva Afroamerikanca: New York u apsolutnom kaosu!

?Prosvjedi u SAD-u zbog ubojstva Afroamerikanca: New York u totalnom kaosu!

Gepostet von dnevno.hr am Mittwoch, 3. Juni 2020

Zbog prosvjeda i nereda, gradonačelnik Atlantic Cityja kazao je kako će produžiti policijski sat do 8.lipnja. Policijski sat započet će svaku večer u 19.00 sati, no gradonačelnik nije kazao kada će ujutro završiti. Inače, policijski sat uveden je u nekoliko gradova diljem zemlje, kako bi se spriječilo nasilje.




Javnosti se obratio i jedan od Floydovih sinova, Quincy Mason Floyd, koji je u nedjelju sudjelovao na prosvjedima u Bryanu. “Ljudi izlaze na ulice i iskazuju empatiju”, kazao je pa nadodao: “dirnut sam svime time”.

Inače, on i njegova sestra Connie Mason pohvalili su mirne prosvjede u Bryanu te su pozvali prosvjednike diljem zemlje da izbjegnu nasilje.

Trumpa sakrili u bunker




Prema pisanju CNN-a, američki predsjednik Donald Trump tijekom prosvjeda u petak navečer u Washingtonu, zbog sigurnosti je odveden u podzemni bunker u Bijeloj Kući. U bunkeru je navodno proveo i nedjeljnu noć, nakon što su prosvjedi ponovo izbili u blizini.

Prosvjednici su u jeku nereda palili vatru blizu rezidencije američkog predsjednika, a policija je na to reagirala bacanjem suzavca.

Prosvjedi diljem svijeta

Osim u Americi, prosvjedi zbog ovog stravičnog ubojstva događaju se diljem svijeta pred američkim veleposlanstvima. Talijanski CNN pak javlja kako je do sada diljem amerike uhićeno 4000 prosvjednika.

(VIDEO) Prosvjedi u SAD-u se oteli kontroli: Policija u Brooklynu gazi prosvjednike!

 

 

 

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.