fbpx
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

KAKVA SLUČAJNOST! Krklec: ‘Slučajno sam zalutao u Kovačevićev klub i ostao na čaši vina i feti kulena’! Sklopio milijunske poslove s Janafom

Autor: Dnevno

Afera Janaf potencijalno je dobila novi krak. Čini se kako je na zanimljive načine s Janafom i Kovačevićem povezan i poduzetnik Damjan Krklec, vlasnik splitske tvrtke Matadura.

Interesantno je kako je Krklec 2011. godine donirao HDZ-u 100 tisuća kuna. Tada je tvrtka ostvarila i najveće prihode. Posao je dobio i za ministarstvo policije koje je za vrijeme Kukuriku koalicije vodio Ranko Ostojić. Donirao je Krklec i Radmira Čačića u iznosu od 15 tisuća kuna. Bio je jedan od svjedoka u slučaju nestalog novca za kojeg su osumnjičeni fra Šime i bankarica Biondić. Bio je nagrađen od strane Hrvatske gospodarske komore podružnice Split, a na martinje prošle godine našao se u klubu Dragana Kovačevića. Surađivao je s Janafom i godišnje je dobivao oko 3 milijuna kuna poslova.

Ovaj poduzetnik odlično povezan s državom tvrdi kako je sve poslove s Janafom dobio kroz postupke javnog nadmetanja i naglašava kako mu nikad nitko u životu nije pogodovao u poslu.

Što se tiče odlaska u klub, Krklec svoje prisustvo u tom društvu demantira. Kaže da je u “Klub” jednom prilikom  slučajno zalutao jer je mislio da posjećuje zavičajni klub Slavonaca. Bio je u prolazu, veli, i svratio je tamo na čašu vina i fetu kulena. Uvjerava pritom da s uhićenim Kovačevićem nije prijatelj, a poznaje ga površno, isključivo poslovno, javlja Jutarnji list.

Što se tiče poslova s Janafom, iako Krklec sve negira, neke poveznice doista bacaju sumnju na prirodu njihova odnosa.

Doznalo se, naime, da je Matadura izabrana za posao ugradnje sustava zaštite pada s visine na Terminalu Omišalj, Terminalu Sisak i Terminalu Virje za 6,5 milijuna kuna, ali na istom je natječaju bila i sedam puta jeftinija ponuda tvrtke Mato El-d od 850 tisuća kuna.

Kako je točno izbor pao na Mataduru nije poznato, ali ponuda tvrtke Mato El-d navodno nije prihvaćena jer su bili sporni neki certifikati.

“Možete vidjeti da nismo uvijek bili izabirani na tim postupcima, neke smo poslove izgubili. Osim toga, da je stvarno bilo pogodovanja zar bi mi Janaf naplatio penale za kašnjenje s izvođenjem radova. Moja je tvrtka jedina u povijesti Janafu platila penale od 50 tisuća kuna prije četiri-pet godina. Istovremeno, Đuri Đakoviću su penali bili oprošteni”, obrazlaže Krklec ustrajući da nije bio privilegiran. Bivši dizač utega, a danas poduzetnik, tvrtku Matadura osnovao je i vodi zadnjih 25 godina. I to, kako kaže, bez ijednog spora i mrlje. Imaju 17 zaposlenih, a lani su ostvarili 25,5 milijuna kuna prihoda i šest milijuna kuna dobiti.
Osim toga, iako je donirao HDZ, to nije bila prepreka da dobiva poslove i u vrijeme vlade Zorana Milanovića. Posao na održavanju brodova MUP-a ukupne vrijednost 2,5 milijuna kuna dobio je 2014. kada je na čelu MUP-a bio Ranko Ostojić. S druge strane, od 2016. do 2019., u mandatu HDZ-a, Matadura je sklopila dva ugovora s Jadrolinijom za usluge servisa. Jedan je ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna, a drugi 8,2 milijuna kuna. Međutim, Krklec kaže da je to netočno i neistinito te da njegovo poslovanje s državom predstavlja okvirni sporazum.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.