fbpx
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KAKO SE IZRAŽAVA MILANOVIĆ, A KAKO PLENKOVIĆ? Profesor otkriva: ‘Plenković mjeri svaki zarez, licemjeran je, a Milanović previše vrijeđa’

Autor: N.K

Profesor s Fakulteta političkih znanosti, Dražen Lalić, gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao sukob predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića i premijera Vlade, Andreja Plenkovića.

Lalić je govorio o tome kako bi predsjednik Milanović trebao brinuti o stabilnosti državne vlasti i usklađenom djelovanju, a prema Laliću, usklađenosti i stabilnosti nema.

“Situacija je kod nas učmala i zrak je težak za disanje”, kazao je Lalić.

Osvrnuo se i na retoriku Plenkovića i Milanovića.

“Plenković mjeri svaki zarez”

“Plenković se obraća biračima i simpatizerima HDZ-a, svaki zarez mjeri da ne bi naštetio u lokalnim izborima koji su jako važni ne samo kao provjera političkog bila javnosti, nego i za samu političku sudbinu Plenkovića. Milanović se obraća javnosti u cijelosti i od nje traži potporu i to je logično s obzirom na to da je Milanović imao izbore prije godinu i pol dana, on je sljedeće 3 i pol godine siguran, ima legitimitet, dobio je oko 53 posto glasova i tu je veliki problem kod Plenkovića”, rekao je Lalić.

“Milanović previše vrijeđa”

“S druge strane, uvijek je pitanje kako se obraćaju i jedan i drugi, kako odašilju svoje poruke. Poruke Milanovića su previše obilježene uvredama i ja bih rekao nepriličnim, nepristojnim komuniciranjem, a poruke Plenkovića su obilježene licemjerstvom i pitanje je radi li se o namjernom okretanju od političke društvenosti ili je u balonu i pojma nema što se događa u stvarnom životu. U porukama Plenkovića nerijetko ima uvreda, pogotovo upućenih prema Milanoviću pa i njegovim pristalicama”, rekao je Lalić koji smatra kako i predsjednikove poruke licemjerne jer je četiri godine bio premijer, a nije učinio ništa po pitanju stvari koje danas kritizira.

“Zlatu Đurđević treba gledati po njenim kvalitetama”

Osvrnuo se i na kandidaturu Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda rekavši  kako se radi o stručnjakinji koju treba podržati ili ne podržati zbog njezinih kvaliteta i autoriteta u pravnoj struci i znanosti.

 Plenković i suradnici su to stavili sa strane”, rekao je Lalić.
O komunikaciji Plenkovića i Milanovića profesor s Fakulteta političkih znanosti kaže da se radi o “dva ovna na brvnu”. “Meni je kao građaninu više stalo do brvna, nego do ovnova, u simboličkom smislu”, rekao je Lalić.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.