Savo Prelevic/PIXSELL

KAKAV POTEZ ĐUKANOVIĆA! NADMUDRIO SRBE: Uspio im smijeniti ministra! Vlada ogorčena, najavljuju krizu vlasti!

Autor: N.K

Crnogorski parlament razriješio je u četvrtak ministra pravosuđa Vladimira Leposavića koji je negirao genocid u Srebrenici.

Istovremeno je usvojena i rezolucija kojom se osuđuje taj genocid.

Smjenu su tražile i Majke Srebrenice.

Oporba nadglasala vladajuće

Oba teksta usvojena su zahvaljujući glasovima oporbe. Tijesnu većinu 43 od 81 zastupnika imao je prijedlog premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra Leposavića koji je u javnom nastupu relativizirao genocid u Srebrenici te osporio presude Suda za ratne zločine u Den Haagu.

Ministar Leposavić ranije je rekao da je spreman priznati da se u Srebrenici dogodio zločin genocida kada se to, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi, rekavši tada da je Sud za ratne zločine u Den Haagu izgubio legitimitet.

Rezolucija o Srebrenici, koju su predložili zastupnici Bošnjačke stranke, podržane od cjelokupne oporbe, dobila je podršku 55 zastupnika, dok su protiv bili su zastupnici vladajućeg prosrpskog Demokratskog fronta.

Prevagu su u glasanju za oba teksta donijeli glasovi zastupnika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, koji su večeras prekinuli bojkot rada parlamenta i vratili se u plenarnu dvoranu kako bi glasali.




Ogorčeni u vladajućem Demokratskom frontu

Iz prosrpskog Demokratskog fronta priopćili su da je u Crnoj Gori došlo do političke krize te da će sada njihovi zastupnici bojkotirati rad parlamenta dok se ne postigne novi dogovor unutar tri koalicije na vlasti koje su krajem kolovoza prošle godine nakon tri desetljeća svrgnule s vlasti Mila Đukanovića i njegovu DPS.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.