Photo: Igor Kralj/PIXSELL

KAKAV OBRAT: Kovačević rekao da želi sve priznati? Tužitelj u šoku samo odgovorio: ‘Super’

Autor: Mia Peretić

Moguće je da je u aferi Janaf u kojoj je ponovno uhićen bivši direktor te tvrtke Dragan Kovačević došlo do velikoga preokreta.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Dragan Kovačević navodno je odlučio sve priznati, no službenu potvrdu te informacije nije bilo moguće dobiti.

Kovačević danas prije 13 sati doveden na ispitivanje u USKOK.

Kako neslužbeno doznaju, Kovačević je prošloga tjedna, nenadano tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskoga suda prišao Uskokovom tužitelju te rekao da “Želi sve priznati, te da je spreman odmah navečer istoga dana (četvrtak) iznijeti dopunu svoje obrane pred Uskokom. Tužitelj je ostao prilično zatečen ovakvom Kovačevićevom željom.

Odgovorio je samo “Super”.

Optužbe za primanje mita

Kovačeviću Uskok na teret stavlja optužbe za primanje mita u obliku dva stana i dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom kojemu je tada bio na čelu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je krajem prošlog tjedna jednomjesečni istražni zatvor.




Kovačević je prvi puta uhićen u rujnu prošle godine, a tri mjeseca je proveo u istražnom zatvoru zbog “afere Janaf”, u kojoj Uskok sumnja da je Kovačević primio mito od prvookrivljenog vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek Kreše Peteka.

Petek je navodno podmićivao nekadašnjeg gradonačelnika Velike Gorice i bivšeg HDZ-ov saborskog zastupnika Dražena Barišića te bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške i saborskog zastupnika Vinka Grgića, kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.