Patrik Macek/PIXSELL

KADROVSKI UDARAC ZA MOŽEMO: Vijećnica zbog neslaganja napušta lokalnu grupu. Što se dogodilo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća u Puli?

Autor: Dnevno.hr

Koviljka Aškić, savjetnica za zelena pitanja gradonačelnika Filipa Zoričića i dosadašnja članica Možemo! Pula, jutros je na svom Facebook profilu objavila vijest da izlazi iz ove političke skupine.

Kako je napisala, već neko vrijeme ne sudjeluje u radu lokalne grupe Možemo Pula – Politička platforma zbog neslaganja sa nekim članovima i članicama grupe.

Dosta je razmišljala kako dalje i odlučila izaći, a Možemo će odlučiti može li ostati članica stranke.

“Prodaja zemljišta u vlasništvu grada Pule nije mi mila ali u ovom trenutku, treba si dati barem jednu godinu za konsolidaciju proračuna i novi smjer razvoja grada. Biti u koaliciji znači razgovarati, usuglašavati stavove i davati konstruktivne prijedloge. Dati ću mandat vijećnice u županijskoj skupštini stranci na raspolaganje jer i dobila sam ga kao članica stranke. U nadzornom odboru Kaštijuna ostajem”, napisala je.

Dodaje, ako gradonačelnik Filip Zoričić bude htio, pomoći će i raditi i dalje po pitanjima gospodarenja otpadom i zelenih politika.

Inače, na sinoćnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća je s osam glasova ‘za’, četiri ‘protiv’, dok su ostali gradski vijećnici bili suzdržani, odlučeno grad neće prodati nekoliko čestica gradskog zemljišta, a koje je gradonačelnik Zoričić namjeravao prodati kako bi se namaknuo gradski novac za iduću godinu. No, kako se pokazalo, leđa su mu okrenuli koalicijski partneri iz Možemo!.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.