Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Kada napokon spremamo kišobrane? Na snazi upozorenja za dijelove Hrvatske: Evo kakvo nas vrijeme čeka

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Danas je blagdan Tijelova pa su mnogi građani, koji za to imaju priliku, uspjeli spojiti četvrtak i petak s danima vikenda i tako dobiti četiri neradna dana pa se mnogi pitaju hoće li ih, osim kalendara, pomaziti i vremenska prognoza.

Proteklih je dana bilo uglavnom nestabilno, svakako je bilo dobro u torbi imati kišobran s obzirom na povremenu kišu i grmljavinu.

Takvo će se vrijeme u dijelovima zemlje nastaviti i tijekom sljedećih dana.

Danas promjenjivo, moguća kiša u unutrašnjosti

Danas će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Od sredine dana mjestimice jači razvoj oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti gdje lokalno mogu biti i jače izraženi. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28 °C, prognoza je DHMZ-a.

Meteoalarm zbog pljuskova s grmljavinom

Žuti meteoalarm izdan je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju zbog mogućnosti pljuskova s grmljavinom. Za osječku regiju istaknuto je kako lokalno može pasti veća količina kiše u kratkom vremenu te tuča.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, poručuje DHMZ.

Foto: Screenshot/ DHMZ

Za petak je žuti meteoalarm zbog mogućih pljuskova s grmljavinom izdan za osječku i zagrebačku regiju.




U nastavku tjedna i dalje nestabilno

U nastavku tjedna u unutrašnjosti vrijeme gotovo bez promjene. Djelomice sunčano, ujutro nerijetko uz niske oblake i maglu, dok će mjestimičnih pljuskova i grmljavine najčešće biti u popodnevnim satima. Lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab, a u nedjelju ponegdje umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu u petak pretežno sunčano, ujutro lokalno i magla, a poslijepodne uz obalu rijetko moguć kratkotrajan pljusak. Tijekom vikenda uz prolazno više oblaka vjerojatnost pljuskova će porasti, pa i na otvorenom moru, najprije na sjeveru, a u nedjelju na jugu. Nakon vjetra s mora, u nedjelju će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak uz blagi porast temperature zraka, prognoza je meteorologa na HRT-u.

 




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.