fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘KAD MISLITE DA GORE NE MOŽE, HDZ POKAŽE DA MOŽE’! Miletić podnosi kaznenu prijavu: ‘Ne želim u ovo vjerovati’ 

Autor: Dnevno.hr

Objava HDZ-a o prodaji meda izazvala je pregršt reakcija i javnom prostoru.

Tako je i Most-ov zastupnik Marin Miletić optužio je HDZ da pčelarima krade teglice da bi ih potom napunio ajvarom.

Na Facebook profilu je objavio tvrdnju kako HDZ neopravdano koristi zaštićene teglice Hrvatskog pčelarskog saveza.


Objavu prenosimo u cijelosti:

“HDZ je takva mašinerija zločestih čarobnjaka koji sa svojom crnom magijom nešto sveto i dobro kao što je med – pretvore u HDZ-ov ajvar.

“Prodaju pčelarske tegle HDZ-ovcima za ajvar?”

Znamo da članovi HDZ-a kradu novac, namještaju poslove, mažnjavaju novac EU fondova pa ih hapsi Olaf jer su naša tijela mnoga duboko koruptivna… ali, da će HDZ-ovci krasti službene staklenke Hrvatskog pčelarskog saveza – ovome se ne bi nadao ni najzagriženiji HDZ-ovac iz Benkovca”, piše zastupnik.

Optužio HDZ da krade teglice pčelarima

“Naime, Hrvatski pčelarski savez ima SLUŽBENU teglicu koja se može kupiti jedino od hrvatskih pčelara, evidentiranih u sustavu kako bi se štitio domaći med od patvorina”, nastavlja.

“HDZ-ov lopovluk ide u takvu bezobraznost da mažnjavaju posebne pčelarske službene teglice i u njih pune ajvar, onda lijepe etikete HDZ-a i prodaju ga. HDZ je takva mašinerija zločestih čarobnjaka koji sa svojom crnom magijom nešto sveto i dobro kao što je med – pretvore u HDZ-ov ajvar. Ili je riječ da je Hrvatski pčelarski savez podružnica HDZ-a pa im HPS prodaje pčelarske tegle za med? Ne želim u ovo vjerovati, lakše mi je prihvatiti da su HDZ-ovci ukrali HPS-u staklenke!
Kad misle da ne može lošije…

Taman kada pomislite da gore ne može, HDZ vam pokaže da itekako može. Kada će ovaj moj narod tvrde šije koji doma sjedi na dan izbora, a poslije postaje heroj dnevnih boravaka – shvatiti da ako se probudi – ova mafija ide u prošlost.

Ovo je teška kaznena prijevara, teško kazneno djelo. Pčelarska teglica se subvencijama financira, postoje posebni kalupi i ne bi ju trebali neki HDZ-ovi uličari imati za punjenje ajvarom. Podignut ću kaznene prijave protiv odgovornih da se ispita tko je prodao ovim ridikulima pčelarske teglice i tko je sve umočen u ovo koruptivno ludilo”, piše mostovac.

Poslali smo upit Hrvatskom pčelarskom savezu oko tvrdnji zastupnika Miletića te njihov odgovor objavljujemo u cijelosti”
“Hrvatski pčelarski savez nema organiziranu prodaju nacionalne staklenke na način da ju isti prodaje u svojoj trgovini. Savez ima sklopljen ugovor sa distributerom staklenke “Agronom Požega” koji odrađuje prodaju iste prema ugovoru sklopljenim sa savezom.

Na kupnju staklenke imaju pravo isključivo pčelari upisani u evidenciju pčelara i pčelinjaka.

Hrvatski pčelarski savez je omogućio kupnju staklenke i onim pčelarima koji nisu članovi HPS-a kod pokretanja samoga projekta.

Radi se o projektu kojega zajedno vode HPS i Ministarstvo poljoprivrede koje je od samog početka financijski sudjelovalo u kupnji određenog dijela 4 kalupa za proizvodnju nacionalne staklenke.

Moguće je da je staklenke kupio pčelar koji ih je dao na korištenje u te svrhe. Moguće je također da su staklenke skupljene od kupaca meda na što HPS- nema uvid.

No moramo spomenuti i problem sa distributerom koji je naručio 200 000 staklenki još 2018 godine volumena od 580 ml koja nije kod pčelara prihvaćena i zapravo nije bilo

interesa za kupnju. U nekoliko navrata se probalo naći rješenje da pčelari otkupe tu količinu staklenki po izrazito povoljnim uvjetima koja je distributeru stvarala problem troška skladištenja.

U jednom trenutku distributer stavlja na tržište staklenku protivno ugovoru koji je sa njima sklopljen.

Na to reagiramo i 30.08.2022. odrađujemo sastanak sa distributerom i o tome izvješćujemo ministarstvo poljoprivrede pokušavajući ponovno pronaći rješenje za isto.

Moguće je da se radi upravo o tim staklenkama koje su u jednom trenutku bile dostupne na tržištu stakla u slobodnoj prodaji ostalom građanstvu.

Trenutno nemamo drugih saznanja”, priopćili su.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.