Foto: CROPIX

JUTRO RAZOTKRILO BLASFEMIJU! Trilj šokiran strahotom pred crkvom, Bulj je bijesan: ‘Kome to smeta?’

Autor: L.B.

U noći s petka na subotu jedan ili više nepoznatih počinitelja srušili su skulpturu blaženog Alojzija Stepinca u dvorištu župne crkve Srca Isusova u Košutama, postavljenu prije godinu i pol dana.

O tom vandalskom činu javnost je izvijestio triljski gradonačelnik Ivan Bugarin.

“Jutros rano nazvao me don Tomislav Topčić, župnik u Košutama i kazao kakvo se zlodjelo dogodilo u toku noći. Odmah sam došao na lice mjesta. Zajedno sa župnikom taj vandalski čin prijavili smo policiji od koje svi skupa očekujemo da pronađe počinitelja ili počinitelje i procesuira ih po zakonu”, kazao je Bugarin za Slobodnu.

Raspala se u velik broj komadića

Kip blaženog Alojzija Stepinca ispred crkve u Košutama bio je postavljen na kameni postament. Od rušenja s postamenta i pada na popločani pod skulptura se raspala u veliki broj komad(ić)a.

Do mjesta događaja dolaze mještani Košuta u nevjerici da je nekomu mogla smetati skulptura blaženika Stepinca i da je jedan ili više vandala bio u stanju srušiti je.

Košute spadaju u veća naselja grada Trilja, a poznata su, uz ostalo, po velikom broju mještana koji odabiru duhovna zvanja pa je iz toga naselja veliki broj svećenika i časnih sestara. Vjernici Košuta dali su najveći doprinos izgradnji crkve u selu, a na zamolbu i zalaganje zajednice vjernika toga naselja nagrađeni su i samostalnom župom.

Oglasio se i Bulj

Gradonačelnik Miro Bulj na svom je Facebooku objavio fotografiju uništenog kipa.




“Najoštrije osuđujem vandalski čin razbijanje kipa našeg blaženika Alojzija Stepinca koje se dogodilo noćas ispred župne crkve u Košutama. Kome to smeta kip Stijene vjere Crkve u Hrvata, Stijene vjernosti Svetoj stolici, kip najveće moralne vertikale našeg naroda u 20 st., kip našeg zagrebačkog nadbiskupa, kardinala i mučenika?! Nadam se da će institucije što prije pronaći i kazniti počinitelje!  Blaženi Alojzije Stepinac moli za Domovinu”, napisao je Bulj.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.