Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

JUTRO NAKON ZAGREBAČKOG VATRENOG KAOSA! Zapovjednik vatrogasaca otkrio detalje: ‘U jednom trenutku vatra je išla prema kućama u Kozari Boku…’

Autor: Ivor Kruljac

Nakon cjelonoćne borbe 200 vatrogasaca sa požarom na zagrebačkom Žitnjaku Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, komentirao je za N1 kako je riječ o jednom od većih požara u glavnom gradu.

“Plamen je bio vrlo visok, ali uspjeli smo sačuvati veliki dio hale. Nitko nije ozlijeđen i pogoni tvrtke su ostali očuvani. U  jednom trenutku vatra je išla prema kućama u Kozari Boku, ali kuće nisu bile direktno ugrožene. Pazili smo da se požar ne proširi”, prokomentirao je Jembrih vatrogasne napore kroz srijedu navečer.

Dodao je i da su u četvrtak ujutro na terenu ostale dvije vatrogasne postaje koje rade na dogašivanju. Tijekom kaosa na Žitnjaku, otkrio je, bio je još jedan manji požar na jednom drugom gospodarskom objektu, a uvjeti su bili vrlo teški za rad.

Profesionalci i dobrovoljci

Građanima je poručio da budu oprezni i odgovorni uslijed aktualne nepovoljne vremenske situacije. Podsjetimo, hala tvrtke Model pakiranje buknula je u plamen u srijedu navečer oko 21:30 sati.

Vatra se brzo proširila na pogon i druge dijelove tvrtke, nakon što su se prvotno zapalile palete i kartonski materijal.

Sa vatrom se borilo 200 vatrogasaca koji su radili u zamjenama, a na terenu je bilo 54 vozila. Profesionalci i dobrovoljni vatrogasci Zagreba kao i vatrogasci INE, udružili su snage kako bi se spriječila veća šteta i gubitak ljudskih života.




Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.