Juričan poslao pismo ‘generalu’ Bandiću te ga podsjetio na njegove ne tako davne riječi

Autor: Dražen Krajcar

Bivši predsjednički kandidat i režiser Dario Juričan ponovo se oglasio te poslao pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću u kojem ga je podsjetio na njegovu ne tako davnu izjavu vezanu za koronavirus koji hara Hrvatskom i svijetom.

U pismo mu se obradio sa “generale” aludirajući njegovu jučerašnju pressicu gdje je odlučno stao i prozvao Vladu za ne činjenje. Pismo prenosimo u cijelosti.

“Evo slušam jučer te tvoje borbene rečenice, taj tvoj državnički gard i kako si se hrabro obrušio na vlastodršce, kao da s njima ne hrskaš redovito janjetinu ili je, pak, moj generale, napokon netko shvatio da si, baš kao Milijan Brkić, običan tigrić od papira…

Uživao sam u tvojim bravurama pred novinarima jučer, moj generale: „Preporuke i naputci… To mi tako ide na jetra. Odluke volim! Jedini pravi državnik kojeg smo imali u ovoj zemlji je dr. Franjo Tuđman.“

Spominješ i državničke odluke Franje Tuđmana iz 1995. koje su ti sad odjednom postale uzor, iako si mu u to vrijeme bio ljuta oporba. Ideš eto istim onim nedosljednim putem kao Tomislav Karamarko, a znaš kako je taj završio…

Stislo me oko srca što nisam 1995., baš kao i ti, generale, oslobađao Zagreb od mrskog neprijatelja.

Krenuo je metež s koronavirusom. Došlo je napokon tvoje vrijeme, vrijeme prilagodljivih žohara, onih koji će i nuklearni napad preživjeti! Nadam se da si i svoje atomsko sklonište opremio Fendijem, pa nek’ košta kol’ko košta, novac ti nikada nje bio problem.




Znaš ti dobro kada je, onda kad krene metež, trenutak kad treba podviknuti i kada nekoga nagraditi. Iz tvog poslovično dobrog upravljanja gradom Zagrebom i donošenja “državničkih odluka” izrodilo se to što pola gradske uprave ima Stockholmski sindrom, a ona druga polovica već čeka u redu na ulazu u Remetinec, sve na preventivnom razmaku od jednoga metra – možda su nepošteni, ali nisu neodgovorni!

A oko korone sve si ti odmah prozro, moj generale, zato sam i stavio podsjetnik na poglavarstvo da svi još jednom vide koji si ti genije…

Da smo živi i zdravi, moj generale Bandiću!”, stoji u ovom emotivnom pismu.




Slika na poglavarstvu prikazuje Bandićevu nedavnu izjavu kada je komentirao aktualni koronavirus. “Psihoza oko korone je priča da netko proda lijekove”, izjavio je Bandić pozvavši ljude da ruke peru pepelom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.