Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Juričan otkrio još jedan Bandićev skandal? Evo kojem je ‘pajdi’ gradonačelnik sada pogodovao!

Autor: Dnevno

Redatelj Dario Juričan ne miruje, a na svojem se Facebook profilu ponovno obratio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Ovog puta oglasio se o karnevalu, odnosno kome je Milan Bandić predao ključeve grada u ovo fašničko vrijeme. Prema Juričanovim riječima, ispada da ih je predao ni manje ni više nego svojem dobrom znancu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“BIJEDO, NE MOŽEŠ NI ZA VRIJEME KARNEVALA PREDATI KLJUČEVE GRADA, A DA IH NE PRIMI TVOJ PAJDO

Vidi bijedo, nije ti, vidim, nitko do sada uspio objasniti poantu priče oko karnevala, a ona je tako jednostavna: pustiš ljude da se malo zabave, daš im na trenutak, makar prividno, osjećaj da se mogu opustiti, rasplesati, po mogućnosti dobro pojesti i popiti, zavladati svojim gradom u smijehu i veselju.

Ali ne i kod tebe, bijedo.

Ti si, jado, predao ključeve grada svom pajdi Josipu Liparu, tipu što vodi KUD Prepuštovec, a kojem je Grad koji ti tako mudro vodiš preko raznih ureda samo u 2018. dodjelio 420.000 kuna. Nijedan drugi KUD, osim pajdinog, nije dobio ni približno toliko. Ali svestrani Lipar, primatelj ključeva grada, nije samo u KUD-u Prepuštovec, majstor je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, a naravno i član je tvoje stranke, Milane.

Lipar je također i dopredsjednik protočnog financijskog bojlera zvanog Zajednica folklornog amaterizma (ZAFAZ), a preko koje je tvoj drugi pajdo, tvoj tjelohranitelj Robert Ljutić, okretao novce, pa mu se sada za to sudi na Županijskom sudu. Predsjednik ZAFAZ-a Drago Topolovec, još jedan tvoj pajdo, već je priznao krivnju i popio uvjetnu kaznu. Ali ono što tvoj pajdo Lipar ipak najviše voli je kad preko svoje tvrtke Lipar trgovina i promet opskrbljuje tvog vozača Zdravka Krajinu (tvrtku Eko sajam) i pajdu Marka Ljiljaka (tvrtku Etno sajam) sa svojim štandovima, koje distribuira po njihovim eventima i priredbama na zagrebačkom Trgu.




Jer tu je pinkica, moj Milane.

A pinku si Liparu direktno omogućio tako što si cijenu štandova Tržnica Zagreb digao u nebo i učinio tu gradsku tvrtku, nekonkurentnom na tržištu, pa je pajdo Lipar mogao uskočiti sa svojom ponudom. Cijeli sistem si ti razradio, moj Milane. Godinama sindikalisti Tržnica traže od tebe da se nerealno visoke cijene štandova spuste, ali sada je barem jasno zašto se to ne događa: da bi pajdo Lipar okrenuo pinkicu – a njegovi prihodi, hvala na pitanju, svake godine imaju lijep rast.

Poduzetni Lipari su 2018. za deset kuna otvorili još jednu firmu – Parli event i eto ih, bijedo, iduće godine na tvojoj listi od šest tvrtki korisnika potpora male vrijednosti “za promociju poljoprivrednih proizvoda”: Parli event j.d.o.o., organizacija promotivnih i promotivno-prodajnih manifestacija, 60.000 kuna. Ali nisu na toj listi sami, tu je i Etno sajam Marka Ljiljaka s 57.327,76 kuna. A Ljiljak je rođo tvog mesara Ratimira Jurekovića koji radi u gradskom Uredu za poljoprivredu, a u slobodno je vrijeme prvooptuženi u aferi Bundekfest na Županijskom sudu.
Kunica po kunica kapa tvojim pajdama: Jurekovićev rođo Ljiljak (Etno sajam), uz pajdu Krajinu (Eko sajam), vrti manifestacije na Trgu, a Lipari (Lipar trgovina i promet) ih opskrblju sa štandovima. Krug je zatvoren.




Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara. Ti si gradonačelnik sveg šljama i kriminalaca. Nisi mogao odoliti čak ni da karneval prepustiš građanima da se vesele, moraš, ali baš cijeli grad, bijedo, držati za jaja i iscuclavat i u karnevalu pinku za pajde.

Znaš ti dobro kome treba predati ključeve grada čak i za vrijeme karnevala, bijedo. Tvoja je priča prozirna i jadna. Radim od tebe faširance i jedem te za doručak. Neka Gzim Redžepi, onaj koji ti je u Remetinec nosio knjige, počne proučavati publicistiku o državnicima koju nisi stigao pročitati jer si, neplanirano, zatvor ranije napustio. Tvoje mjesto u zatvoru te čeka, a gradonačelnik svemira preuzima grad.

Prvi tematski karneval će biti, evo da ti odmah kažem: rezanje etiketa. U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas. Bijedo, gotovo je.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”, napisao je Juričan.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.