fbpx
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

JURIČAN BRUTALNO PO ‘BEZ***NOM’ MINISTRU: ‘Da te podsjetim, umro je Milan Bandić, a ja već dvije godine čekam da ti prestaneš biti mali us**** Plenkijev potrčko’

Autor: E.P.

Iako se mnogi nadaju kako je pred nama mirno, dugo toplo ljeto bez političkih prepucavanja, čini se da nas i na političkoj sceni čeka vruće ljeto.

Osim svakodnevnih prepucanja na liniji predsjednik – premijer, brojni lokalni političari još uvijek muku muče sa sklapanjem vlasti i svojim sredinama.

Da ne bi bilo dosadno, neki svoju bitku vode na humorističan i performanski način, a tako to radi i popularni redatelj Dario Juričan.


Juričan, koji je poznat postao po snimanju nekoliko dokumentarnih filmova o političkim moćnicima i potencijalnim ratnim profiterima, ali i žestokoj kritici pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ovog puta ‘udario’ je i po čestoj svojoj meti – ministru Pravosuđa i uprave Ivanu Malenici.

Umro je Milan Bandić!

“Dragi moj bezmudni ministre Ivane Malenica! Evo da te informiram, jer si ti prezauztt druženjima po Lisabonu i Bruxsellesu, da je 27. veljače 2021. umro Milan Bandić. Dokrajčio ga Pfizer. Mala plava pilula. Dozvoli da te obavijestim da je pokopan uz najveće počasti, kao državnik i svetac, na Mirogoju, i kako mu i priliči, na nelegalnoj parceli.

Sve ti to pričam jer se zahvaljujući tvom geniju još uvijek vode dva sudska postupka koja si zakuhao i nikako da budu privedeni kraju:

1. pred Upravnim sudom u Zagrebu vodi se pod posl.br. UsI-4403/19, a sad po žalbi tuženika (to si ti moj genije) i zainteresirane osobe (to bi bila žrtva Pfizera) vodi pred Visokim upravnim sudom RH pod posl.br. Usž-217/21. To je postupak radi obnove postupka promjene osobnog imena Milan Bandić.

2. Pred Upravnim sudom u Zagrebu vodi se pod posl.br. UsI-188/20, a sad se po žalbi tuženika (to si ti moj genije) i zainteresirane osobe (to bi bio žrtva Pfizera) vodi pred Visokim upravnim sudom RH pod posl.br. Usž-3962/20. To je postupak radi obnove postupka”, napisao je na svojem Facebook profilu Dario Juričan i ‘podsjetio’ ministra na neke ne tako davne događaje.

“Da te podsjetim, zatražio sam u travnju 2019. promjenu imena u Milan Bandić što mi je i odobreno, ali si mi ti naknadnom svojevoljnom intervencijom oteo ime i zakuhao pravosudnu spiralu, koju sam raspetljao s mojom odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš i koju ćeš na kraju sam kusati”, dodao je i zatim napisao ministru što ga veseli.
Jednakiji od drugih

“Dragi moj Malenica, evo, da rezimiramo gradivo, Milan Bandić stariji je otišao u vječna lovišta, a ja već dvije godine čekam da ti prestaneš biti mali usrani Plenkijev potrčko i da ti narastu muda.

U međuvremenu me vesele dvije stvari:

1. To što te boli kuki da ulazimo u Ustavnu krizu – to ti je ono kad si svjestan da imaš šuplji Zakon i gledaš k’o tele kako se jedna od tri vlasti u državi neće konstituirati.
2. Dobri sudac Ivan Turudić u intervjuu RTL-u od 23.6.2021. izjavio je da je čitao javno izvješće SOA-e o sucima koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Moj Malenica, izvješće SOA-e nije bilo javno i bilo je dostavljeno predsjedniku, premijeru i nekolicini resornih ministara, pa se može pretpostaviti da je imalo oznaku državne tajne. Ali drago mi se ponovo uvjeriti da u RH HDZ uvijek postoje jednakiji od drugih❤

Da smo živi i zdravi/Sa fijenj vij ša sanatoš”, napisao je i za kraj ostavio svoj poznati potpis:

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Autor:E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.