Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

JOŠKO KLISOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE! KLISOVIĆ: ‘Slika smo svojih birača koji u svojoj različitosti čine bogatstvo našega grada’

Autor: S.P.

Gradska skupština Grada Zagreba održala je konstituirajuću sjednicu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Od ukupno 47 gradskih zastupnika na sjednici je nazočno njih 44.

Izabrano je mandatno povjerenstvo s predsjednikom i četiri člana. Predsjednik mandatnog povjerenstva je Igor Peternel.

Četiri potpredsjednika Skupštine

Sa 43 glasa za, tri protiv i bez suzdržanih Joško Klisović postao je predsjednik Gradske skupštine. Članovi Skupštine su odlučili da se Klisović profesionalno bavi obavljanjem dužnosti predsjednika Gradske skupštine.

Za potpredsjednike su izabrani Teodor Celakoski, Ivana Kekin, Mislav Herman i Igor Peternel. 

“Gradsku skupštinu vodit ću na konstruktivan način. Pozivam sve da zajednički, aktivno i predano donosimo odluke na dobrobit građana Zagreba. Promicanje i zaštita javnih interesa, bit će moja glavna vodilja u organizaciji rada i vođenju Gradske skupštine. Sve kreativne ideje i razvojni projekti bit će dobrodošli i dobit će punu pažnju Skupštinu. Vjerujem da ćemo dolaziti do pravih odluka i opravdati povjerenje građana. Slika smo svojih birača koji u svojoj različitosti čine bogatstvo našega grada”, rekao je Klisović u uvodnom govoru.

Dodao je kako svi zajedno smatraju da Zagreb može bolje. Svi izborni programi potvrđuju tu činjenicu.
“Zagreb mora postati grad u kojem se kvalitetno živi. Pred nama su mnogi poslovi koje moramo odraditi. Naše sugrađane potičemo da se kroz mehanizme gradskih četvrti uključe u vođenje gradom. Gradska skupština uvijek će biti mjesto gdje će se razmotriti sve konstruktivne ideje. Naš rad će biti javan i transparentan. Najavljeno je osnivanje riznice, a to će građanima olakšati praćenje trošenja novaca”, istaknuo je predsjednik Gradske skupštine.

Dodao je kako je iznimno motiviran i uvjeren da tu “njegovu predanost dijeli većina izabranih gradskih zastupnika i zastupnica”.

Minutom šutnje, odana je počast poginulima u Domovinskom ratu, ali i sugrađanima koji su preminuli od Covida-19.
‘Zagrebu je potrebna stabilna većina’, rekao je Tomašević

Prema sporazumu koji su potpisali platforma Možemo! i SDP, koji ima 28 točaka, SDP-u je pripalo mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora.

Kako su jučer potvrdili gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i lider SDP-a Peđa Grbin, Gradskom skupštinom će  predsjedati SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo i partnera.

Od 18 odbora, u četiri će biti predsjednici iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo i partnerima.

Tomašević i Grbin su u srijedu nakon potpisivanja sporazuma rekli kako su razgovori bili konstruktivni, a ciljevi njihove programske suradnje vezani su uz teme obnove nakon potresa, transparentnosti i reforme gradske uprave, gradskih poduzeća, kulture, obrazovanja, socijalne i stambene politike, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, vodoopskrbe i odvodnje i prometa.

“Zagrebu je potrebna stabilna većina s obzirom na izazove i promjene koje moramo napraviti. Vjerujem da će se održati stabilna većina do kraja mandata”, rekao je jučer gradonačelnik Tomašević.

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.