Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

‘Josip Pleslić nikad nije bio zaposlenik SOA-e, niti je uhićen’

Autor: Dnevno.hr

Na web portalu www.dnevno.hr u petak, 01.09.2023. godine u 13:14 sati, objavljen je tekst autora Ive Međugorac, s naslovom „Politički kuloari bruje: Priveden suprug Josipe Rimac? Ne javlja nam se na pozive“, u sadržaju kojeg se navode neistinite informacije o Josipu Plesliću, kako slijedi:

Prema neslužbenim informacijama koje su se tijekom dana proširile društveno-političkim krugovima jučer je priveden novi suprug Josipe Pleslić ex Rimac ex Čulina, Josip Pleslić, koji je u policijskoj pratnji  odveden iz njihova stana u zagrebačkoj Gramači. Upućeni tvrde da je Pleslić odveden u markiranom policijskom automobilu, a da je ondje nazočio još jedan automobil s policajcima u civilu.

 Prema tvrdnjama onih koji šire ove informacije Pleslić prilikom uhićenja nije pružao otpor, a spekulira se da je odveden na Oranice…

 Je li možda ova tema razlog njegova privođenja za sada nije poznato…

Spomenimo kako je suprug Pleslić nekoć radio u MUP-u u kojega je stigao iz SOA-e zbog čega se smatralo da on u obavještajnim krugovima još uvijek ima prijatelje i poznanike.

Iznesene tvrdnje su neistinite i netočne što proizlazi već iz same činjenice što gospodin Josip Pleslić uopće nije uhićen, niti je vođen na informativni razgovor, niti mu je policija bila na adresi stanovanja, ni uniformirana ni u civilu, posljedično čemu, naravno, nije ni odveden na Oranice.

Jednako tako, gospodin Josip Pleslić nije nikada bio zaposlenik SOA-e, a što se, neistinito, već drugi put plasira u Vašem mediju. Naravno, budući da nije bilo nikakvog uhićenja, isto nije imalo veze ni sa njegovom suprugom Josipom Pleslić.
Točne činjenice su da je isti predmetnog dana bio na putu sa svojom suprugom, odnosno uopće nije bio u Zagrebu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.