Foto: Unsplash/Ilustracija

JOSIP PIJAN ZAVRŠIO U CRKVI! Sada mu prijeti devet mjeseci bezuvjetnog zatvora: Tužiteljstvo nema milosti za nezaposlenog keramičara

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je iz škrabice u crkvi Svetog Antuna Padovanskog uzeo 150 kuna (19,90 eura), tužitelji za Josipa (54) traže devet mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Josipa optužnica se tereti za kazneno djelo teške krađe jer je crkvenu škrabicu s milodarima nasilno otvorio lani u prosincu oko 10 sati u Vinkovcima, Duga ulica 58, u crkvi Svetog Antuna Padovanskoga, piše Danica.hr.

“U cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi uzimanjem sveg novca kojeg pronađe, odgovarajućim predmetom nasilno je otvorio kutiju s natpisom “za grijanje” u kojoj se nalazili novčani prilozi za grijanje, vlasništvo Samostana sv. Antuna Padovanskog.

Uzeo je i za sebe zadržao najmanje 150 kuna (19,90 eura) koje je pronašao u kutiji, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji, a stvari su ukradene iz crkve, pa je time počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom”, piše u optužnici.

‘Bio sam pijan’

Tužitelji traže da se Josipu oduzme “pvc traka za pakiranje dužine 40 cm, širine 1,7 cm, žute boje, s jedne strane oblijepljena bijelom izolir trakom dužine 5 cm, jer je riječ o predmetu uporabljenom za počinjenje kaznenog djela”.

Predlaže se da sud dosudi imovinsko-pravni zahtjev žrtvi, oštećenom Samostanu svetog Antuna Padovanskog Vinkovci.

Okrivljeni je razvedeni otac i nezaposleni keramičar, a tijekom istrage branio se kako je tog dana bio pijan.




“Priznajem da sam to učinio i kajem se zbog svega. Ali, učinio samo to pod utjecajem alkohola zato što nisam imao novca za put do Zagreba“, rekao je Josip na sudu.

Kao otežavajuća uzeta mu je činjenica da je već kazneno osuđivan. Također, riječ je o kaznenom djelu teške krađe s obzirom da je škrabicu nasilno otvarao, piše Danica.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.