fbpx
Foto: Pixabay

JOŠ STIGNETE Država traži čak pet novih zaposlenika, evo na koja se radna mjesta možete prijaviti

Autor: Dnevno

Zbog koronavirusa, Vlada je 2. travnja 2020. godine donijela Odluku o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunom Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika Državnog proračuna za 2020. godinu („Narodne novine“, br. 41/20), kojom je zabranjeno novo zapošljavanje, uz iznimnu mogućnost novog zapošljavanja ako za to postoji opravdani i obrazloženi razlog, u kojem je slučaju za to potrebno dobiti prethodnu suglasnost ministra financija.

Ipak, to nije zaustavilo predsjednika Milanovića koji je 5. ožujka objavio natječaj za zaposlenje dvoje posebnih savjetnika u Kabinetu Predsjednika Hrvatske. Na to mjesto u konačnici odabrane su njemu odveć poznate dame.

PRIJEKO SU MU POTREBNE: U jeku pandemije Milanović zaposlio dvije savjetnice


S druge strane, nedavno se i oslobodilo mjesto državne tajnice jer ona dotadašnja, Josipa Rimac, uhićena je. No, na službenoj stranici Ministarstva uprave ne nalazi se natječaj za to radno mjesto, no aktivni su drugi. Zbog toga smo s ministarstvom provjerili o čemu se tu radi te jesu li oglasi aktivni.

“Donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu (“Narodne novine“, br. 58/20) koji je stavio izvan snage prthodnu Odluku Vlade RH, te je tim Zakonom zabranjeno novo zapošljavanje, osim iznimno – ako za to postoji opravdani i obrazloženi razlog, u kojem je slučaju za to potrebno dobiti prethodnu suglasnost nadležnog ministra, a proračunski korisnici na razini razdjela organizacijske klasifikacije za zapošljavanje moraju dobiti prethodnu suglasnost ministra uprave i ministra financija”, rekli su za Dnevno.

“Javni natječaji i oglasi objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva uprave objavljeni su na temelju prethodno navedenih propisanih suglasnosti”, nastavljaju.

Odmah smo se bacili na posao te provjerili na kojem državnom radnom mjestu se možete zaposliti već danas. Tako smo zaključili da su aktivna čak dva natječaja, a traže čak pet izvršitelja.

Do 11. ožujka aktivni su natječaji u Općinskom sudu u Velikoj Gorici koja traži dva izvršitelja za sudskog zapisničara III. vrste, a traži se i dostavljač III.vrste za stalnu službu u Ivanić-Gradu.
Natječaj za navedena radna mjesta nalazi se ovdje, a nakon slanja dokumentacije, komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, čije su prijave pravodobne i potpune i kandidate s te liste upućuje na testiranje i intervju.

Dva izvršitelja za radno mjesto administrativni referent – sudski zapisni­čar traži i Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Službenici se primaju u državnu službu uz probni rad od 3 mjeseca, a tekst natječaja nalazi se ovdje. Rok za podnošenje prijave također je 11. ožujak.

Ministarstvo je objavilo i kako se obustavlja natječaj za radno mjesto administrativnog referenta u Općinskom sudu u Puli, a u Odluci o obustavi stoji kako je potrebno ishodovati nove suglasnosti nadležnog ministarstva.
AFERA VODI DO PLENKOVIĆA! HDZ-ovac U NEVJERICI: Ovo neće proći dobro! Svi smo zgroženi

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.