Foto: Unsplash

Još jedno pravosudno dno: Silovali 14-godišnjakinju na zgradi i dobili minorne kazne

Autor: Dnevno.hr

Dvojica 21-godišnjaka nepravomoćno su osuđena u Splitu za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina.

Naime, sudilo im se po Zakonu o sudovima za mladež, a time su dobili ovakve kazne: jedan je za silovanje osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora dok je drugi krivac za bludne radnje osuđen na pridržavanje izricanja kazne maloljetničkog zatvora, odnosno uvjetnu kaznu.

Obojica su osuđena i za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. Sankcije u ovakvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj.

Poznati slučaj

Podsjećamo, slučaj je izazvao veliku pozornost javnosti u svibnju 2021. godine. Djevojčicu su okrivljenici pozvali na krov nebodera, jedan joj je navodno prijetio da će je udariti i baciti u grmlje. Gurnuo ju je u dizalo, u kojem se nalazio drugi okrivljenik.

Popeli su se na krov, jedan je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne. Oštećenoj su prijetili da će joj zavezati kabelom ruke i noge i baciti je niz zgradu. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela.

Foto: Pixabay, Ilustracija

Jedan okrivljenik je napustio krov i zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim okrivljenikom koji ju je ljubio po vratima i ustima te pritiskao tijelom. Otkopčao joj je hlače i držeći rukom za vrat silovao.

Sat vremena nakon zločina na krovu nebodera pojavio se brat oštećene i izbavio je iz zatočeništva. Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.