Foto: Screenshot/N1

Još jedan Hrvat ulazi u utrku za premijera: Poznato ime najavilo kandidaturu

Autor: I.G.

Uz već poznate kandidate Peđu Grbina iz SDP-a i Sandru Benčić iz stranke Možemo, pojavio se još jedan iznenađujući kandidat za premijera. Riječ je o politologu i sociologu, prof. dr. sc. Anđelku Milardoviću, koji je utemeljitelj i voditelj Centra za politološka istraživanja i Instituta za europske i globalizacijske studije.

U emisiji “Poteštat” na splitskom TV Jadranu, koja je emitirana u ponedjeljak, 25. rujna, Milardović je iznio svoju jedinstvenu kandidaturu za premijera Republike Hrvatske.


Domovinski pokret užasnut napisima o koaliciji s Pupovcem i SDSS-om

“Štovane dame i gospodo, građanke i građani Republike Hrvatske, koristim priliku da istaknem svoju kandidaturu za premijera, šefa Vlade, u ovom strašnom času za Republiku Hrvatsku, za njezine građane, za njezinu budućnost. Nadam se da ćete mi pomoći da realiziram svoju ideju da postanem premijer Republike Hrvatske”, kazao je uvodno Milardović pred poprilično zatečenim voditeljem, a vjerojatno i auditorijem.

Planira provesti promjene

Ukoliko bude izabran za premijera, Milardović planira provesti značajne promjene u ekonomskom i političkom sustavu.

Foto: Josko Supic / CROPIX

“U ekonomskom sustavu potrošena je stara paradigma ‘loto ekonomije’ koja se bazira na EU fondovima, na doznakama i na prihodima od turizma. To su tri fragilne djelatnosti na kojima počiva sadašnja ekonomija, a koja na dugi rok ne generira stabilnost i nije ozbiljna ekonomija. Na taj način Hrvatska unutar Europske unije ima status Kosova i nema uporište u sebi i svojoj ekonomskoj snazi”, objasnio je.

‘Stiže demografski slom’

Milardović isto tako predviđa demografski slom, ukoliko se ne poduzmu potrebne promjene.

Milanović ga poklopio i poručio da nauči ćirilicu: Evo kako dvije godine poslije izgleda njihov susret
“Demografski slom Hrvatske je počeo i s postojećom ekonomskom politikom ubrzat će se migracije prema inozemstvu. Mlada generacija se našla u mišolovci, najobrazovaniji ne mogu dobiti posao, iznajmiti stan, dobiti kredit za stan, kupiti stan i reproducirati djecu. To generira demografski slom, umiranje i nestajanje. Alternativa loto ekonomiji koju nudim je nova društvena paradigma koja podrazumijeva konsenzus svih društvenih snaga oko tri javne politike.

Prva je obrazovna, znanstvena i tehnološka; druga je energetska politika i treća je poljoprivredna javna politika. One su tronožac na koji se mogu nadograđivati ostale javne politike”, kazao je Milardović.

Kako je najavio i naširoko obrazložio svoju premijersku kandidaturu, možete pogledati u snimci emisije Poteštat na TV Jadranu.

Milardović je osnivač stranke Digitalna stranka, a njen slogan glasi “Igra moći i moć igre”. On naglašava da bi umjesto tradicionalne Vlade, implementirao umjetnu inteligenciju.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.