FOTO: Screenshot Instagram/Ana Walshe

JEZIVO: Otkriveno što je pretraživao suprug nestale Srpkinje, zanimalo ga kako se riješiti tijela od 52 kg

Autor: Dnevno.hr

Nastavlja se misterij oko nestanka žene porijeklom iz Srbije u SAD-u.

Stižu novi detalji o nestanku Ane Walshe, majke troje djece porijeklom iz Srbije kojoj se u SAD-u izgubio svaki trag.

Podsjećamo, uhićen je Brian Walshe (46), suprug nestale Ane. Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u zabludu policajaca tijekom istrage. Ipak, čini se da bi se suprug nestale 39-godišnjakinje mogao suočiti i s puno ozbiljnijim optužbama.

Strašni dokazi

U kući Briana i Ane Walshe u Cohassetu u saveznoj državi Massachusetts istražitelji su pronašli dokaze koji bi mogli upućivati da je Ana zapravo ubijena. U podrumu kuće, potvrdio je ured okružnog tužitelja, pronađeni su nož i tragovi krvi.

Njeni kolege prijavili su njen nestanak 4. 1., nakon što se nije pojavila na poslu, otkrile su vlasti. Policija je danima tragala za njom na području oko njihove kuće u Chassetu, gradu 30-ak kilometara jugoistočno od Bostona.

U ponedjeljak navečer, istražitelji u potrazi za mogućim tijelom Ane Walshe kopali su po smeću u Peabodyju, gradu oko sat vremena vožnje sjeverno od Cohasseta, prema izvoru koji je izravno upoznat s istragom.

Traka za mjesto zločina također je postavljena izvan i oko kontejnera koji se nalaze u stambenom kompleksu u blizini kuće majke Briana Walshea u gradu Swampscott, oko 35 km sjeverno od Bostona, dodao je izvor. Brian Walshe tvrdio je da je otišao posjetiti majku nakon nestanka supruge, rekli su istražitelji, prenosi CNN.




Policija sad smatra da je Walshe namjerno otezao istragu te davao pogrešne informacije samo kako bi kupio vremena i policiju naveo na krivi trag.

Velika sumnja

“Činjenica da mu je postavljeno konkretno pitanje i da je dao neistinit odgovor koji je odveo istražitelje s tog područja uzrokovala je jasno kašnjenje u potrazi za nestalom osobom, Anom Walshe”, rekla je tužiteljica Lynn Beland.

Suprug Brian rekao je policiji da je Anu zadnji put vidio rano ujutro 1. siječnja kada je uzela Uber ili Lyft prema zračnoj luci kako bi odletjela za Washington D.C., gdje radi. Njezini kolege s posla prijavili su nestanak 4. siječnja nakon što se nije pojavila na poslu, rekla je tužiteljica Lynn Beland.




No, policijska istraga otkrila je da nije bilo Uber ili Lyft vožnje na Novu godinu te da se nikada nije ukrcala na let. Otkriveno je i da je signal s njenog mobitela lociran kod kuće u Cohassetu, kasnije istog dana.

Na internetu je pretraživao pojmove <3kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma” te “kako raskomadati tijelo”, piše CNN.

A o kome se zapravo radi, javljaju srpski mediji koji tvrde kako je Walsh zapravo unuka poznatog generala JNA Nikole Ljubičića, svojevremeno “jednog od najmoćnijih Srba i najbližih suradnika Josipa Broza Tita”. Ljubičić je bio sudionik NOB-a, a nakon rata završio je Vojnu akademiju u Beogradu. Zatim je napredovao do čina generala JNA i odlikovan titulom Narodnog heroja Jugoslavije.

Sredinom osamdesetih bio je dugogodišnji savezni sekretar za narodnu obranu i osoba s brojnim i dubokim vezama u vrhu JNA, KOS-a i Državne sigurnosti. Od 1982. do 1984. godine obnašao je dužnost predsjednika Predsjedništva SR Srbije i, po mnogima, odigrao ključnu ulogu u usponu Slobodana Miloševića.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.